Prieks ģimenei: Sevi piesaka jauns izglītojošs raidījums bērniem – "ZinZINOO"

Iespaidīgi zinātniskie eksperimenti, smieklīgi joki un pavisam nopietnas sarunas par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē.

Prieks ģimenei: Sevi piesaka jauns izglītojošs raidījums bērniem – ZinZINOO

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iespaidīgi zinātniskie eksperimenti, smieklīgi joki un pavisam nopietnas sarunas par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē – šādu saturu mazajiem LMT Straume un LMT Mājas viedtelevīzijas skatītājiem jau no 13. oktobra piedāvās raidījums bērniem – “ZinZINOO”. Zinātkāros prātus raidījuma pirmajā sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik piektdienu skatītāju vērtējumam nododot divas atklājumiem bagātas sērijas.

 

Raidījumu “ZinZINOO” veido Zinātkāres centra “ZINOO” speciālisti, kas līdz šim ar interaktīvu ekspozīciju palīdzību centra apmeklētājiem Rīgā, Liepājā, Daugavpilī un Cēsīs ļāvuši iepazīt dabas likumus un izmēģināt dažādas tehnoloģijas. Raidījumu vadīs Marģers Majors, Rīgas Improvizācijas teātra aktieris un ilggadējais ZINOO nodarbību vadītājs, kurš pat vissarežģītākos tematus skatītājiem izskaidros vieglā un saprotamā valodā. Katras sērijas noslēgumā bērnus iepriecinās praktisks eksperiments, ko pavisam droši varēs atkārtot arī pašu spēkiem mājas apstākļos.

 

Reklāma
Reklāma

Jaunajā bērnu raidījumā tiks apskatītas visdažādākās tēmas, kas patiks gan tehniskiem, gan mākslinieciskiem prātiem, piemēram, optiskās ilūzijas, skaņa, vējš, raķetes, laikapstākļi, dabas parādības, elektrība un citas.  “ZinZINOO” pirmajā sērijā skatītāji varēs uzzināt, kas ir optiskās ilūzijas, kā tās veidojas un kā paša spēkiem radīt optisko ilūziju – hologrammu. Tāpat raidījuma gaitā savu viedokli par dažādiem ar zinātni saistītiem jautājumiem paudīs arī paši mazie eksperti.  

 

 

Raidījumu atbalsta tehnoloģiju uzņēmums “Accenture”, kā arī augstskola “RISEBA”. Raidījums skatāms LMT viedtelevīzijā un LMT Straume: http://straume.lmt.lv/zinzinoo