Vai arī tavam bērnam nepatīk iet skolā? Vecāku organizācija aicina uz diskusiju

Vai ir iespējams bērnā radīt mīlestību pret skolu un mācībām? – Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” jomas ekspertus un vecākus aicina aizdomāties un izteikt viedokli par to, kas ietekmē bērna patiku vai nepatiku pret mācībām un kādu iespaidu tas atstāj uz bērna nākotnes izglītību. Diskusija notiks šo piektdien, 30. jūnijā, plkst. 18.00 sarunu festivālā “LAMPA” Cēsīs.

Tik nepiedodami bieži jau pēc pirmajiem skolā pavadītajiem mēnešiem pirmklasnieki Latvijā saka – fui, man nepatīk iet uz skolu! Un tā turpmākos deviņus vai pat 12 gadus…

FOTO: Shutterstock.com

Tik nepiedodami bieži jau pēc pirmajiem skolā pavadītajiem mēnešiem pirmklasnieki Latvijā saka – fui, man nepatīk iet uz skolu! Un tā turpmākos deviņus vai pat 12 gadus…


Diskusijā “Vai ir iespējams bērnā radīt mīlestību pret skolu?” piedalīsies šādi eksperti: matemātiķis, matemātikas mācību satura izstrādes vecākais eksperts “Skola 2030” Jānis Vilciņš, Rīgas Starptautiskās skolas pasniedzēja Evita Kalniņa, Latvijas Universitātes Psiholoģijas nodaļas pasniedzējs Edmunds Vanags, Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas skolotāja un grāmatas “Filosofija skolēniem” līdzautore Elīna Apsīte un Rīgas Imantas vidusskolas direktore Ingūna Helviga. Diskusiju vadīs Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Skaties video ar vecāku viedokļiem par skolu toreiz un tagad!

“Tik nepiedodami bieži jau pēc pirmajiem skolā pavadītajiem mēnešiem pirmklasnieki Latvijā saka – fui, man nepatīk iet uz skolu! Un tā turpmākos deviņus vai pat 12 gadus… Tā tam nevajadzētu būt! Tāpēc sarunu festivāla “LAMPA” ietvaros ekspertu grupa, iesaistot sanākušos skatītājus, diskutēs, kuri ir tie faktori, kas ietekmē bērna patikšanu vai nepatikšanu pret skolu, kādai vajadzētu būt mūsdienu bērnam piemērotai skolas videi, lai uz skolu patiktu ne tikai iet, bet arī tajā mācīties,” stāsta Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa aicina diskusiju apmeklēt un tajā savu viedokli paust gan jomas ekspertus, gan arī vecākus. 


“Esam saskārušies ar vecāku viedokli, ka mīlestība un iešana uz skolu vairāk ir kā antonīmi. Tomēr šī ir savienojama un pat nepieciešama kombinācija! Ja vien, sākot ar bērna pirmajiem soļiem skolā, kāds domā un uzņemas rūpes par to, kā mazais skolēns jūtas jaunajā, plašajā un tik ļoti svešajā vidē, kas kļūst par turpmākās dzīves neatņemamu un milzīgu sastāvdaļu,” ir pārliecināta Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

Reklāma
Reklāma


Diskusija “Vai ir iespējams bērnā radīt mīlestību pret skolu” notiks sarunu festivāla “LAMPA” pirmajā dienā – jau šo piektdien, 30. jūnijā, no plkst. 18.00 līdz 19.30 Cēsu pils parkā, uz “Swedbank” Izglītības skatuves. Vairāk informācijas par festivālu – www.festivalslampa.lv


Diskusija “Vai ir iespējams bērnam radīt mīlestību pret skolu” notiks sarunu festivāla LAMPA pirmajā dienā - jau šo piektdien, 30.jūnijā no plkst. 18.00-19.30 Cēsu pils parkā uz Swedbank Izglītības skatuves. Diskusijas, kas festivāla laikā notiks uz Swedbank Izglītības skatuves, būs iespējams vērot arī mobilās televīzijas, lietotnes LMT Straume tiešraidē un portālā www.mammamuntetiem.lv.