Brīdis divatā: trīs filmas, ko noteikti jāpaspēj noskatīties uz lielā ekrāna!

Ir filmas, ko labāk skatīties mājās, ieritinoties dīvānā ar karstu tējas krūzi rokās, bet ir filmas, kuras pilnībā var izbaudīt, redzot uz lielā ekrāna. 

Brīdis divatā: trīs filmas, ko noteikti jāpaspēj noskatīties uz lielā ekrāna!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ir filmas, ko labāk skatīties mājās, ieritinoties dīvānā ar karstu tējas krūzi rokās, bet ir filmas, kuras pilnībā var izbaudīt, redzot uz lielā ekrāna. Šobrīd atsevišķos kinoteātros ir redzamas trīs filmas, kas iekļaujas sarakstā "Ko redzēt uz lielā ekrāna". 

Viena no šādām filmām ir Režisora Viestura Kairiša filma, kas uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem - "Melānijas hronika". Tas ir stāsts par to, kā jaunības sapņus, dzīves labākos gadus, veselību, mājas, vīru, dēlu, savu zemi – padomju vara to visu atņēma. Taču viņa izdzīvoja. Izdzīvoja, lai piedzīvoto pierakstītu un lai arī nākamās paaudzes neaizmirstu stāstu, kurā ar varu tikām ierauti mēs visi.

 

 

 

Noteikti jānoskatās arī skaists un nominācijām bagāts muzikāls stāsts "La La Land: Kalifornijas sapņi". Mia ir topošā aktrise, kas piestrādā kafejnīcā, pasniedzot latte kafijas filmu zvaigznēm. Viņas mīļotais ir Sebastians, džeza mūziķis, kas mēģina savilkt galus, uzstājoties ar koncertiem šaubīgos un noplukušos bāros. Panākumiem pieaugot,  jaunais mīlnieku pāris saskaras ar lēmumiem, kas sāk graut viņu mīlestību. Sapņi, pie kuriem viņi strādājuši tik smagi, nu viņus var izšķirt!
Filmas darbība notiek visu Holivudas zvaigžņu mekā Losandželosā. Šis orģinālais mūzikls ir par ikdienas dzīvi - piedzīvotajiem sasniegumiem, kā arī sarūgtinājumiem cenšoties sekot savam sapnim.

 

Reklāma
Reklāma

 

Vēl kāda filma, ko vērts noskatīties, - Vācijas un Francijas kopražojums ar nosaukumu "Patersons". Patersona dzīve ir pilna romantikas – viņš strādā par autobusa vadītāju, bet brīvajā laikā raksta dzeju savai mīļotajai sievai Laurai. Patersons ietērpj ikdienas skaistumu dzejā un it visur sastop dzejniekus – tāda ir šīs pilsētas maģija – dzejnieku Alena Ginsberga un Viljama Karlosa Viljamsa dzimtā vieta.
Režisors Džims Džārmušs radījis īstenu odu mūsdienu dzīvei, kur mazu un vienkāršu lietu priekos un ikdienas rūpēs ieraugāms mūžīgais skaistums. 

 

 

 

Foto: filmas "La La Land: Kalifornijas sapņi" publicitātes foto.