Annija Putniņa, Andris Ērglis un Raimonds Ozols Jāņa Lūsēna jaunajā Ziemassvētku programmā "Kā man Tevi sasildīt"

Komponists Jānis Lūsēns, turpinot pērn iesākto tradīciju, arī šogad labas mūzikas cienītājiem dāvā jaunu Ziemassvētku programmu „KĀ MAN TEVI SASILDĪT”. Pārsteidzoši skaista oriģinālmūzika, kas radīta divu lielisku un spēcīgu balsu īpašniekiem – Andrim Ērglim un Annijai Putniņai, kā līdzvērtīgam tēlam piedaloties virtuozā vijolnieka Raimonda Ozola vijolei. Ziemīgas mīlas balādes izskanēs kopā ar Jāņa Lūsēna instrumentālo grupu, zvanu ansambli Primus un pilsētu labākajiem koriem.

Koncerta rolisti - Andris Ērglis un Annija Putniņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncerta rolisti - Andris Ērglis un Annija Putniņa.

 

Koncerts veidots kā divdaļīgs muzikāls vēstījums, kura pirmajā daļā izskanēs jaunā cikla mīlestības dziesmas dzejas lielmeistaru L.Brieža, M.Čaklā, O.Vācieša, I.Ziedoņa, M.Zālītes un P.Brūvera vārdos, ļaujot izbaudīt visdažādākās noskaņu gradācijas. Īpaša nozīme dziesmu ciklā piešķirta vijolei, kas muzikālās izteiksmes ziņā atveido skaisto un netveramo gan dievišķā, gan velnišķā izpratnē. Kā uzsver komponists Jānis Lūsēns, „dzejas smalkums un spēks kopā ar maigajām un temperamentīgajām melodijām solistu niansētajā izpildījumā radījis jauna veida komunikāciju visiem tiem, kas ilgojas, sapņo, skumst un cer”.  


Par dalību jaunajā programmā iepriecināta ir dziedātāja Annija Putniņa: „Jāņa Lūsēna mūzika man vienmēr patikusi. Šī programma ir ļoti melodiska, muzikāli krāšņa un dažāda. Tur ir gan austrumnieciski motīvi, gan džeza elementi un katra dziesma ir atšķirīga, ar savu stāstu un domu, kas vijas cauri visam ciklam.  Dziedāt oriģinālmūziku ir īpaši. Tas ir brīdis, kad dziedātājs rada kaut ko pilnīgi jaunu, un jau sen no likteņa gaidīju šādu iespēju.”

 

Koncerta otrā daļā būs muzikāla kolāža no Jāņa Lūsēna daudzu gadu garumā tapušām dziesmām Ziemassvētku laikam, ko krāsainu un muzikāli daudzveidīgu padarīs zvanu ansambļa Primus, koru un kora solistu, pavadošās grupas un vijolnieka Raimonda Ozola klātbūtne. Gan zināmu Ziemassvētku dziesmu popūrijs Raimonda Ozola spilgtā solo izpildījumā, gan klusā basku šūpļa dziesma kora a capella sniegumā, gan „Mazu brīdi pirms” lielā sastāva skanējumā, gan populārā „Nakts” himniski pacilājošās skaņās dos iespēju ikkatram sajust tās Ziemassvētku sajūtas, kas turētas sirdī visu gadu un nu caur mūziku piepildās visdažādākajos veidos.

Mīlas dziesmu cikls „Kā man Tevi sasildīt” decembra sākumā būs pieejams arī CD versijā. 


Tie klausītāji, kas ir pazīstami ar komponista Jāņa Lūsēna cikliem „Mazu brīdi pirms”, „Tas vārds”, „Zelta sirds”, „Kad Mīlestība dzimst” un šogad tapušo ciklu Ingum Pētersonam „Romantika”, būs patīkami pārsteigti par jauniem meklējumiem komponista radošajā rokrakstā.


Ziemassvētku programma „KĀ MAN TEVI SASILDĪT”  izskanēs deviņos koncertos:

16.decembrī Valmieras kultūras centrā,

Reklāma
Reklāma

17.decembrī Latgales vēstniecībā GORS,

18.decembrī Jelgavas kultūras namā,

20.decembrī Liepājas koncertzālē LIELAIS DZINTARS,

21.decembrī Ventspilī, teātra namā JŪRAS VĀRTI,

22.decembrī Vidzemes koncertzālē CĒSIS,

23.decembrī Madonas kultūras namā,

25.decembrī Alūksnes kultūras centrā,

26.decembrī Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā.

 

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzē”.