Svētku nedēļā dodamies uz kino! "Splendid Palace" repertuārs līdz 17.novembrim

Dodamies uz kino!

Kinoteātris „Splendid Palace“ atrodas unikālā ēkā Elizabetes ielā 61, kas skatītāju sirdis iekaroja līdz ar tā atklāšanu 1923. gadā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kinoteātris „Splendid Palace“ atrodas unikālā ēkā Elizabetes ielā 61, kas skatītāju sirdis iekaroja līdz ar tā atklāšanu 1923. gadā.

LIELAJĀ ZĀLĒ 

VISU NAKTI (All Night Long) Lielbritānija, 1962. Muzikālā drāma
Garums: 91 min.
Režisors: Bazils Dērdens
Lomās: Patriks Makgūgans, Mārtija Stīvensa, sers Ričards Attenboro

Kinoprojekts “Spektrs” kopā ar CREA promotion un British Council
piedāvā Bazila Dērdena (Basil Dearden) muzikālo drāmu “Visu nakti” (“All Night Long”).

Londona, 60-tie gadi. Džeza un līksmības laikmets. Mūziķis Aurēlijs Rekss un viņa sieva Dālija, bijusī dziedātāja, ierodas uz smalkām vakariņām pie ietekmīga mūzikas producenta Roda Hamiltona. Jauns un ambiciozs bundzinieks Džonijs Kuzēns vēlas dibināt pats savu grupu, un redz Dāliju kā savu solisti. Saņēmis nepārprotamu atteikumu, Džonijs turpat ballītē sāk vērpt intrigas, apkārtējiem stāstot, ka Dālijai ir dēka ar grupas menedžeri Kasu...

Šajā 1962. gada britu drāmā galvenās lomas atveido ekrāna leģendas Patriks Makgūgans, Betsija Blēra, Pols Hariss, Mārtija Stīvensa un sers Ričards Attenboro, bet epizodēs ir redzami sava laika slavenākie britu un amerikāņu džeza mūziķi. Filma “Visu nakti” ir viena no oriģinālākajām Viljama Šekspīra traģēdijas “Otello” modernajām ekranizācijām.

Vairāk par filmu: kinospektrs.lv/all-night-long/

Pirms filmas – Dr. phil., LU asociētā profesora Viktora Freiberga ievadlekcija!

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Lielajā zālē: 15.11. seanss 18:30 

 

TONIJS ERDMANIS (Toni Erdmann). Vācija, Austrija. 2016. Drāma, komēdija
Garums: 162 min.
Režisore: Mārena Ade
Lomās: Pēters Simonišeks, Sandra Hillere, Mihaels Vitenborns
Šī komēdija ar rūgtu piegaršu stāsta par padzīvojušu mūzikas skolotāju Vinfrīdu (austriešu teātra aktieris Pēters Simonišeks) un viņa meitu Inesi (vācu kinozvaigzne Sandra Hillere), kas Bukarestē kāpj karjeras kalnā.  Inese visādi izvairās no tēva, taču Vinfrīds nepadodas. Viņš izraisa komiskas situācijas, lai būtu tuvāk meitas darba videi un pašai meitai, kas acīmredzot cīnās ar depresiju. Cenzdamies atvērt Inesei acis, Vinfrīds iemiesojas kouča Tonija Erdmaņa tēlā un iejaucas Ineses kā pulkstenis precīzajā dzīves ritumā.
“110 kinokomēdijas pastāvēšanas laikā šī ir unikāla filma,” par Kannu kinofestivālā ar ovācijām uzņemto konkursa programmas filmu teicis britu laikraksta “The Telegraph” kinokritiķis Robijs Kolinss. Iespaidīgais vācu režisores Mārenas Ades darbs – mūsdienu attiecību pētījums – aizrauj jau no pirmā kadra un, skatītājiem smejoties ar asarām acīs, pārsteidz līdz pat pēdējam kadram.
“Tonijs Erdmanis” sagrauj mītu, ka vāciešiem nav ne miņas no humora. Filma smīdina un fascinē pašus izsmalcinātākos mūsu laiku skatītājus.
Vecuma ierobežojums: 12+
Filma vācu, angļu, rumāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Lielajā zālē: 12.11. seansi 14:00, 19:30; 13.11. seanss 14:30; 14.11. seanss 18:00; 16.11. seanss 20:00; 17.11. seanss 19:30

Mazajā zālē: 11.11. seanss 14:30; 13.11. seanss 20:00; 15.11. seanss 17:30


MELĀNIJAS HRONIKA. Latvija, 2016. Biogrāfiska drāma
Garums: 124 min. 
Režisors: Viesturs Kairišs
Scenārija autors: Viesturs Kairišs
Operators-inscenētājs: Gints Bērziņš, LGC
Māksliniece: Ieva Jurjāne
Komponisti: Arturs Maskats, Aleksandrs Vaicahovskis, Kārlis Auzāns
Montāžas režisors: Jussi Rautaniemi
Skaņa: Aleksandrs Vaicahovskis, Robert Slezák
Producenti: Inese Boka-Grūbe, Gints Grūbe (filmu studija Mistrus Media)
Kopproducenti: Julietta Sichel (8Heads Productions, Čehija), Klaus Heydemann (Inland Film Company, Somija
Lomās: Sabine Timoteo, Edvīns Mekšs, Ivars Krasts, Guna Zariņa, Maija Doveika, Viktor Nemets, Erwin Leder, Baiba Broka, Lilita Ozoliņa, Astrīda Kairiša, Evija Rudzīte
Viņa izdzīvoja, lai izstāstītu. Un lai mēs neaizmirstu.
Režisora Viestura Kairiša filma, kas uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem.
Jaunības sapņi, dzīves labākie gadi, veselība, mājas, vīrs, dēls, sava zeme – padomju vara to visu atņēma, taču viņa izdzīvoja. Izdzīvoja, lai piedzīvoto pierakstītu un lai arī nākamās paaudzes neaizmirstu stāstu, kurā ar varu tikām ierauti mēs visi.
Filma veidota pēc raksnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem.

Filma latviešu, krievu un vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Vecuma ierobežojums: 12+ 
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 1. novembra!
Lielajā zālē: 11.11. seansi 13:00, 15:30; 12.11. seanss 17:00; 13.11. seanss 12:00; 14.11. seansi 15:30, 21:00; 15.11. seanss 15:30; 16.11. seansi 15:00, 17:30; 17.11. seanss 17:00   

Mazajā zālē: 12.11. seanss 12:00; 13.11. seansi 15:00, 17:30


KINOLEKTORIJU CIKLS SKOLU JAUNATNEI

Reklāma
Reklāma

Jaunatnes kultūras portāls Jest; sadarbībā ar kinoteātri Splendid Palace jau otro sezonu rīkos skolēnu un jauniešu kinolektoriju ciklu. Lektoriju cikls Kino žanri II vecāko pamatskolas klašu un vidusskolas skolēnus atraktīvā formātā iepazīstinās ar četru kino žanru specifiku. Par vēsturiskām filmām, fantāzijas kino, mūzikliem un vesterniem stāstīs gan sabiedrībā zināmi eksperti, gan arī jaunākās paaudzes kino censoņi – jaunie režisori, aktieri un žanra kino entuziasti.

Šosezon kino lektoriju ciklā gaidāms arī kāds būtisks papildinājums. Katrai kultūrizglītojošai lekcijai sekos arī attiecīgā žanra pilnmetrāžas filmas seanss.

Lektoriju sezona sāksies jau šā gada 17. novembrī, kad Valsts svētku noskaņojumā jaunieši iepazīsies ar vēsturiskā kino uzņemšanas īpatnībām. Par šo žanru stāstīs filmas Melānijas hronika autors Viesturs Kairišs kopā ar debitantu Rūdolfu Anži, kura pirmā (un vēsturiskā) īsfilma nominēta Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps par labāko debijas filmu. Stāstījumam par vēsturisko kino sekos īpašs latviešu vēsturiskās drāmas Melānijas hronika seanss.
15. decembrī Harija Potera maģiskajam visumam pievērsīsies populārais žurnālists un pasniedzējs, arī Harija Potera fans Kārlis Streips. Ar viņu kopā uzstāsies jaunā fantāzijas kino un literatūras eksperte Paula Anna Koškina, kura klātesošos iepazīstinās ar fantāzijas kino vēsturi un ietekmēm – no Oza zemes burvja līdz pat Troņu spēlēm. Kino seansā – Dž. K. Roulingas darba Fantastiskās būtnes – un kur tās meklēt ekranizācija ar Oskara balvas ieguvēju Ediju Redmeinu galvenajā lomā.
2017. gadu lektoriju ciklā iesāksim kopā ar dīdžeju un radio personību Tomu Grēviņu un jauno kino entuziasti Elzu Elīzu Ilješāni. Viņu lekcija 12. janvārī būs par kino mūzikliem. No Brodvejas skatuvēm līdz lielajam ekrānam – tieši šādu ceļu bijis jāmēro daudziem no pazīstamākajiem kino mūzikliem. Lektorijā sniegsim ieskatu par šī žanra filmu tapšanu gan mūziklu zelta laikmetā, gan mūsdienās. Tam sekos Venēcijas kino festivāla atklāšanas filma – romantiskais mūzikls La La Land ar Emmu Stounu un Raienu Goslingu galvenajās lomās.
Kovboji ar neapskaužamiem likteņiem. Ātri zirgi un liktenīgas sievietes. Amerikas rietumu plašumi un bīstamās indiāņu zemes. Kārtīga izšaudīšanas pašā dienas vidū. Runa, protams, ir par vesternu – mūsdienu spriedzes filmu priekšteci. Par šo ārēji it kā tik vienkāršo, bet īstenībā ļoti niansēto un daudzveidīgo žanru 9. martā stāstīs kino blogeris Sergejs Timoņins un jaunā aktrise, filmas Es esmu šeit galvenās lomas atveidotāja Elīna Vaska. Noslēgumā – pēdējo gadu savdabīgākā vesterna Gausie rietumi seanss.

Kinolektoriju ciklam Kino žanri II aicina pieteikties skolēnu grupas no Rīgas un rajonu skolām. Abonementa cena par četriem lektorijiem (ieskaitot četru filmu seansus) vienam skolēnam ir 16 euro. Skolotājiem ieeja bez maksas. Pieteikt skolēnu grupas aicinām uz e-pasta adresi splendid@riga.lv vai pa telefonu – 67043678. Atsevišķiem interesentiem abonementi būs pieejami kinoteātra Splendid Palace kasēs īsi pirms lektoriju cikla sākuma.

 

MAZAJĀ ZĀLĒ 

GAISMA OKEĀNĀ (The Light Between Oceans). Lielbritānija, Jaunzēlande, ASV, 2016. Romantiska drāma
Garums: 133 min.
Režisors: Derek Cianfrance
Lomās: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz
Toms Šerburns ir bākas uzraugs un kara veterāns. Viņš ar sievu Izabellu dzīvo uz bākas salas pēckara Austrālijā. Vienu dienu pāris izglābj mazu meitenīti no laivas, kuru viļņi izskalojuši krastā. Viņi nolemj mazulīti pieņemt kā savējo, dodot viņai vārdu Lūsija.Kādu dienu pāris, viesojoties cietzemē, sastop sievieti. Šī tikšanās liek pārim apjaust savas rīcības sekas audzinot svešu bērnu un draud izjaukt viņu ģimenes svētlaimi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 12+ 
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11. novembra! 
Lielajā zālē: 13.11. seanss 20:45 

Mazajā zālē: 11.11. seanss 17:30; 12.11. seanss 20:00; 13.11. seanss 12:30; 14.11. seanss 17:30; 15.11. seanss 20:30; 16.11. seanss 20:30; 17.11. seanss 17:30 


AMERIKĀŅU SALDUMIŅŠ (American Honey). Lielbritānija, ASV, 2016. Komēdija, drāma 
Garums: 163 min. 
Režisors: Andrea Arnold
Lomās: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough 
Jauna meitene, kurai dzīvē nav vairs ko zaudēt, pievienojas jauniešu grupai, kuri busiņā ceļo pa Ameriku, uzdodoties par žurnālu abonementu pārdevējiem. Pirmajā acu uzmetienā šķietami bezrūpīgais dzīvesveids ievelk viņu aizvien dziļāk - gluži kā Alisi truša alā...
Filma saņēmusi Kannu kinofestivāla žūrijas balvu.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 16+ 

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11. novembra!
Lielajā zālē: 13.11. seanss 17:45 

Mazajā zālē: 11.11. seanss 20:00; 12.11. seanss 16:45; 14.11. seanss 20:00; 16.11. seanss 17:30; 17.11. seanss 20:00 

 

RADINIEKI. Latvija, Vācija, Igaunija, Ukraina, 2016. Dokumentālā filma 
Garums: 112 min. 
Režisors: Vitālijs Manskis
Scenārija autors Vitālijs Manskis
Operatore Aleksandra Ivanova
Producenti Guntis Trekteris, Natalija Manska, Simone Baumann, Marianna Kaat
Ģimenes vēsture. Valsts vēsture. Ukraina 2014. – 2015. 
Viens no starptautiski pazīstamākajiem dokumentālo filmu režisoriem Vitālijs Manskis ir dzimis Ukrainā un pēc studijām VGIK dzīvoja un strādāja Maskavā. Viņa ģimene joprojām dzīvo Ukrainā un nesenā Krievijas - Ukrainas konflikta rezultātā režisora ģimenes locekļiem bija jāizdara izvēle, kas dažus no viņiem padarīja par nesamierināmiem ienaidniekiem.
Filmā tiek atklāti dažādi šī sarežģītā konflikta aspekti, iedziļinoties “ierindas” cilvēku situācijās un uzskatos, kas ļauj skatītājam daudz dziļāk atklāt šo traģisko notikumu būtību. Tai pašā laikā režisora intervijas - sarunas ar radiniekiem ne tikai atklāj cilvēku izjūtas un uzskatus, bet arī ieskicē šīs valsts vēsturi un priekšnoteikumus, kas zināmā mērā padarīja šo konfliktu iespējamu un ļāva sanaidot savā starpā vienas valsts iedzīvotājus.
“Radinieki” ir Vitālija Manska personiskākā filma.
Filma krievu, ukraiņu valodā ar subtitriem latviešu valodā.
Mazajā zālē: 12.11. seanss 14:30 PĒDĒJAIS SEANSS
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
Ieskaties: www.splendidpalace.lv