Skolēnu brīvlaiks klāt! TOP 7 pasākumi, ko apmeklēt kopā ar bērniem

Brīvdienās daudzas ģimenes brauks pie dabas, lai baudītu Latvijas krāšņo rudeni un varbūt sarīkotu pēdējo  šī gada pikniku. Taču būs arī tādas ģimenes, kuras labprāt apmeklētu kādu kultūras pasākumu, kas nupat uzņem apgriezienus. Tāpat muzeji un dažādas interešu grupas piedāvā interesantas laika pavadīšanas iespējas. Piedāvājam ģimenes portāla Mammamuntetiem.lv TOP 7. 

Kultūras telpā 3 MĀSAS neparasta pasaka, kuras beigas izlems mazie izrādes apmeklētāji.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kultūras telpā "3 MĀSAS" neparasta pasaka, kuras beigas izlems mazie izrādes apmeklētāji.

Muzikāli interaktīva teātra spēle bērniem "Reiz dzīvoja" pēc H. K. Andersena pasakām!

Reiz dzīvoja kāds Princis .... kas notiek tālāk? To izlemsiet Jūs! Šo stāstu veidosim kopā - aktieri, mūziķi, skatītāji un teatrāli interaktīvo spēli vadīs kāds teātra Āksts. Āksts kopā ar Princi un skatītājiem dosies neaizmirstamā ceļojumā, kurā, iespējams satiks visskaistākās Princeses, dažādus pasaku tēlus un piedzīvos traģikomiskas situācijas, jo teātrī viss ir iespējams! Krāšņi tērpi un lieliska Valta Pūces mūzika!

Režisore - Dita Balčus
Komponists - Valts Pūce
Horeogrāfe - Ieva Ozoliņa
Aktieri - Kārlis Derums, Ance Muižniece vai Kristiāna Abiļeva, Aīda Ozoliņa, Elizabete Balčus, Atis Bētiņš vai Imants Vekmans, Egija Silāre. 

PIRMIZRĀDE 24. oktobrī kultūras telpā "3 MĀSAS"!  Ieskaties: http://ditasbalcusteatris.lv/izrades/

 

 

Kentervilas spoks plosās Leļļu teātrī

Senā angļu pilī mīt lorda Saimona de Kentervila spoks. Naktīs tas mīl pastaigāties pa pils tumšajiem gaiteņiem, baidīt mājkalpotāju, elsot dūmvadā un izmēģināt savas šausminošākās „lomas”. Viss mainās brīdī, kad pili iegādājas draudzīga amerikāņu ģimene, kas netic spokiem un neplāno pieņemt Anglijas senākās tradīcijas.

Izrāde par savstarpējās izpratnes un mīlestības nozīmi rosinās pārdomas gan bērniem, gan viņu vecākiem. Iestudējuma pamatā ir Oskara Vailda ironiski gotiskais stāsts „Kentervilas spoks”. Skaties un nedaudz baidies!

Ieskaties: www.lelluteatris.lv

 

 

26.oktobrī Rīgas Skolēnu pilī notiks Nīderlandes teātra "Tryater" izrāde "Fabelkrêft"
Pēc izrādes bērni ar vecākiem tiks aicināti uz meistarklasi, kur Nīderlandes pasniedzēji palīdzēs izkopt skatuves prasmes. Izrāde un meistarklases būs pieejamas bez maksas.

Izrādē "Fabelkrêft" izraudzītā tēma - bērnu iztēle ir universāla. Meistarklasēs "Tryater" pasniedzēji strādās ar bērniem, atklājot spējas, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi darbotos uz skatuves. "Tryater" teātris piedāvās bērniem atvērtu un nopietnu apmācību, kas atklāj viņu spējas izmantot šīs prasmes. Meistarklases būs atvērtas visiem – tajās varēs piedalīties gan bērni, gan viņu vecāki un vecvecāki.

 

 

Balets "Karlsons lido..." Latvijas Nacionālajā operā
Kurš gan nezina Karlsonu, kas dzīvo uz jumta – vislabāko rotaļu biedru pasaulē? Omulīgais vīriņš ar propelleru uz muguras ir viens no Astridas Lindgrēnes grāmatu pazīstamākajiem varoņiem, kuru iemīļojuši gan bērni, gan pieaugušie. Tagad, pirmo reizi Latvijā, viņa piedzīvojumi skatāmi arī baleta izrādē! Jaunais Latvijas Nacionālā baleta iestudējums ļauj mazajiem skatītājiem izdzīvot visas slavenās Brālīša un Karlsona dēkas – pastaigu pa jumtiem, zagļu ķeršanu, pūcīgās auklītes Bokas jaunkundzes izjokošanu un smalkmaizīšu čiepšanu! Un kā īpašs saldēdiens ir grandiozas dzimšanas dienas svinības ar veselām astoņām tortēm un tikai vienu svecīti... Dzīvespriecīgais, krāsainais uzvedums aizved skatītājus uz pasauli, kur fantāzija saplūst ar īstenību – skursteņslauķi uz pilsētas jumtiem metas jautrā dejā, TV dīvas izkāpj no ekrāna un sarīko krāšņu rēviju, un pat konfektes sāk griezties apburošā valsī... Taču būtībā balets ir par ilgām pēc īsta drauga – tātad stāsts par katru no mums.

Reklāma
Reklāma

Karlsona piedzīvojumus mūzikā ietērpis viņa vārdabrālis – komponists Juris Karlsons. Viņa dinamiskajā, kontrastiem bagātajā mūzikā kā jautrā karuselī savijas spilgti muzikāli raksturojumi ar it kā kaut kur dzirdētu intonāciju alūzijām. Horeogrāfiju izrādei veidojis Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš jau radījis vairākus publikas iemīļotus iestudējumus visai ģimenei. Mārtiņa Vilkārša krāsainā scenogrāfija aizved skatītājus uz 70. gadu Stokholmu, bet Ilzes Vītoliņas veidotie tērpi ir kā grezna modes parāde.
"Karlsons lido..." saņēmis Lielo Mūzikas balvu 2013 kategorijā Gada uzvedums.
Iestudējums tapis pēc Astridas Lindgrēnes stāsta “Karlsons, kas dzīvo uz jumta”.

Vairāk informācijas http://www.opera.lv/lv/izrade/karlsons-lido.../

 

 

Sarkangalvīte un vilks 24. oktobrī uz Nacionālā teātra skatuves

Reiz sensenos laikos dzīvoja Sarkangalvīte un Vilks. Viņi dzīvo joprojām..
Ir jauka un saulaina diena. Sarkangalvītes Mamma rosās pa savu pīrādziņu bodi, kas ir labākā visā apkaimē, un, miltiem putot, rullē mīklas kalnus, jo viņai jāveic milzīgs pasūtījums. Dienas ierasto ritmu izmaina Vecmāmiņas zvans, kā rezultātā rodas plāns – Sarkangalvīte pirmo reizi pie Vecmāmiņas dosies viena pati. Aiznesīs pīrādziņus, palīdzēs atrast brilles. Pie Mammas ierodas Mednieks un piesakās palīdzēt darbos. Lieliski! Sarkangalvīte dodas ceļā, kas ir piedzīvojumiem pārbagāts, jo Mežu pārvalda Meža parlaments – Zaķis, Tītars, Ods, Bebrs un Ķirzaka, kas Sarkangalvīti mudina rīkoties pēc pašu izdomātiem likumiem, tā sargājoties no Vilka. Tomēr, lai kādi būtu Meža likumi, Vilku interesē tikai viens vienīgs – ēšanas likums. Ko nu? Klausīt Sirdij un nezaudēt modrību.

Ieskaties: www.teatris.lv

 

 

"Dabas pētnieki pilsētā" pētīs dabas procesus

Galvenais "Dabas pētnieki pilsētā" vadītājs un "Iespējamās misijas" skolotājs Oskars Līkops, saviem palīgiem vienkāršā veidā pastāstīs par un ap dabas procesiem un atbildēs uz bērnu jautājumiem. Katrā nodarbībā apskatāmās tēmas ir atšķirīgas un tiek papildinātas un paskaidrotas ar praktiskiem uzdevumiem un eksperimentiem.

Bērnu universitātes piedāvātās nodarbības ir lieliska iespēja, kur sākumskolas bērniem pavadīt brīvo laiku pēc mācībām!
 
Visas nodarbības ir BEZ MAKSAS! Atceries, ka vietu skaits ierobežots! Ieskaties: http://www.mammamuntetiem.lv/bernu-universitate/#open/196

 

 

Vilcienu pasaule Dzelzceļa muzejā

Ja kādu brīdi Dzelzceļa muzejā ir īpaša ekspozīcija "Stacijas dzīve". 

Ekspozīcijas vēsturisko ietvaru veido Saldus stacija. Tomēr, domājam, ka tajā ieraudzītās, saklausītās un izmēģinātās  lietas, atsauks atmiņā katram savu iecienīto staciju. Bet tiem, kuri pieder paaudzei, kura stacijas ikdienu un braucienu ar vilcienu nav izbaudījusi, varēs ļauties radītajām sajūtām. Ik vienam būs iespēja izmēģināt kā darbojas Morzes aparāts, komutators, uzzināt kas dzīvo stacijas otrajā stāvā, kas slēpjas stacijas dežuranta skapī un kā ģērbās dzelzceļnieki pirms 100 gadiem. Pacietīgākie varēs klausīties stāstus un uzburt savu iedomu staciju. Visu piedzīvoto izjust tieši un nepastarpināti palīdzēs stacijas smaržas un skaņas.

Ekspozīcija nav viena laika posma rekonstrukcija. Tā veltīta stacijai kā sabiedriskās dzīves centram 20.gadsimtā. Šis nav klasisks stāsts tikai par stacijas funkcijām un vēsturisko attīstību, tas ir aicinājums piedzīvot staciju savās atmiņās un izstāstīt tās saviem bērniem un mazbērniem.

Ieskaties: http://www.railwaymuseum.lv/