Pasākuma "Jauniešu Etno dienas 2015"ietvaros notiks uzvedums "Latgalīšu kuozys"

No 2015. gada 18. līdz 20. septembrim Raiņa muzejā „Jasmuiža” notiks ikgadējais pasākums „Jauniešu Etno dienas” jauniem cilvēkiem, kas interesējas par tradicionālo kultūru un etno mūziku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Raiņa jubilejas gadā „Jauniešu Etno dienu” dalībnieki studēs Raini - apdzīvos un pieskandinās Raiņa muzeju, piedaloties uzveduma „Latgalīšu kuozys” veidošanā. Uzvedumu „Lagalīšu kuozys” 20. septembrī plkst. 14.00 „Jauniešu Etno dienu 2015” dalībnieki izrādīs Raiņa  muzeja „Jasmuiža” pagalmā. 
 

Šogad „Jauniešu Etno dienu” dalībnieku vidū ir tādas folkloras kopas kā Iecavas „Tarkšķi”, Līvānu „Ceiruleits”, Preiļu „Rūtoj”, Rēzeknes „Dziga” un „Vīteri”, Rīgas „Ceidari” un „Kokle”, kā arī Ropažu „Oglīte”. 


Raiņa muzejs „Jasmuiža” atrodas Latgales viducī, klusā lauku nostūrī, nelielās Jašas upītes krastā, kuru šķērsojot pa koka tiltiņu var uzkāpt kalnā. Tur atrodas Latgales keramikas vecmeistara Andreja Paulāna  1999.gadā rekonstruētā darbnīca un ceplis – arī tie ir muzeja sastāvdaļa. Jasmuižas muzejs vēsta par Latgali un tās kultūru. Tieši Jasmuižas laiks Raiņa dzīvē saistāms ar interesi par Latgales kultūru.
 

„Jauniešu Etno dienas” Latvijas Nacionālais kultūras centrs aizsāka 2010. gadā. Pasākumā tradicionālā kultūra tiek aktualizēta tieši jauniešu auditorijā un runā par to viņiem saprotamā valodā – nodarbībās un koncertos, spēlēs un dančos. Starp pasniedzējiem ir bijuši Laima Jansone, Zane Šmite, Ilga Leimane, Tālis Gžibovskis, Ilmārs Dreļs un daudzas citas Latvijā pazīstamas personības.

Reklāma
Reklāma

„Jauniešu Etno dienas 2015” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Raiņa muzeju „Jasmuiža”.