Rīgā Līgo svinības kopā ar maestro Raimondu Paulu

Jau tradicionāli Rīgā Līgo svētkus svin 11. novembra krastmalā un Dzegužkalnā. Šogad pasākumā „Līgosim krastmalā! Ielūdz Raimonds Pauls” rīdziniekiem un pilsētas viesiem par prieku maestro Raimonds Pauls kopā ar režisori Svetlanu Rudzīti ir radījuši īpaši krāšņu lieluzvedumu ar Latvijas labāko koru priekšnesumu, veltījumu humoristam Edgaram Liepiņam, atskaņojot aktiera savulaik izpildītās dziesmas jaunās variācijās, ar svētku kulmināciju – komponista jauno dziesmu programmu „Šodien vai nekad”, kā arī maestro radīto teātra dziesmu popūriju. 

Visi aicināti krastmalā uz kopīgu Jāņu svinēšanu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visi aicināti krastmalā uz kopīgu Jāņu svinēšanu!


Līgo pasākums sāksies plkst. 20.00  ar daudzbalsīgu koru dziedājumu, simboliski sasaucot Rīgas plašo līgotāju pulku krastmalā uz vērienīgu svinēšanu. Kori kopā ar solistiem koncertā „Pēc 100 gadiem Vecrīgā” izdziedās gan tautasdziesmas, gan maestro Raimonda Paula zelta hītus. Pēc tam sekos izcilā latviešu aktiera - humorista Edgara Liepiņa piemiņas programma „Meža būdiņa”, kurai izskanot, krastmalā iedegs Jāņu ugunskurus, kas saulei rietot, tiks iekurti īpašā uguns rituālā. 

 

Plkst. 23.00 līgotājiem sarūpēta īpaša Raimonda Paula dāvana – jaunu dziesmu programma „Šodien vai nekad”, kurā skanēs divpadsmit vēl nedzirdētas, ļoti enerģiskas un melodiskas maestro kompozīcijas. 

 

Vērienīgajā Līgo svētku uzvedumā piedalīsies kori, solisti – Aija Andrejeva, Ieva Sutugova, Agnese Rakovska, Ilona Bagele Zigfrīds Muktupāvels, Daumants Kalniņš, Mārtiņš Ruskis, Ralfs Eilands, Lana Švilpe, dziedošie aktieri – Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Mārtiņš Brūveris, Gints Andžāns, Ieva Segliņa, Agnese Cīrule, Signe Ruicēna, kā arī Tautas deju ansambļa „Rotaļa” dejotāji un jaunieši no Ventspils popstudijas „Jūras akmentiņi”.

Reklāma
Reklāma

 

Pasākuma noslēgumā, protams, zaļumballe kopā ar brāļiem Auzāniem un Slaveno Jersikas orķestri, kā arī Gunta Skrastiņa grupu „No ½ vārda” un dejas līdz pat pirmajiem saules stariem.


 
Krastmalā „Mielasta sētā” līgotāji varēs iegādāties tradicionālos svētku ēdienus un dzērienus, kā arī baudīt līdzpaņemto cienastu. Līgo vakarā krastmalas teritorija, sākot no Akmens līdz Vanšu tiltam, tiks bagātīgi pušķota ar meijām, jāņuzālēm un labiekārtota ar galdiem soliem, lieliem un maziem ugunskuriem.