Aicinām apmeklēt bezmaksas zinātniskās darbnīcas bērniem!

Nedēļas nogalē, 6. un 7. septembrī, svinot skolas laika sākumu, modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”, gan pirmskolas, gan skolas vecuma bērni varēs piedalīties jautrās zinātniskās darbnīcās.

Zinātniskās darbnīcas - izglītojoši un jautri.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zinātniskās darbnīcas - izglītojoši un jautri.

Sestdien un svētdien (6.un 7. septembrī), pie lielākās tāfeles Latvijā, kas novietota “Rīga Plaza” centrālajā laukumā, kopā ar pedagogiem no „Aspired”, lieli un mazi bērni varēs uztaisīt savu Flaberi, Spīdīgo mošķīti, vēja ģeneratoru un zobu birsti - pašgājēju.

 

No zinātnisko darbnīcu organizatoriem Aspired: „Visur pasaulē mainās tas, kā cilvēki, īpaši bērni un jaunieši uztver un vēlas apgūt ko jaunu. Šādas aktivitātes ar praktisku līdzdarbošanos, izmantojot „hands-on” principu, ļauj patiesi izprast skolā un citur teorētiski apgūtu materiālu vai dzirdētu informāciju”.

 

Ķīmijas novirziens

Darbnīca apspēlē ķīmisko reakciju un vielu agregātstāvokļa maiņas jautājumus. Tās ietvaros dalībnieki iejutīsies superaģentu laborantu tēlos un veidos paši savu Flaberi, kā populārajā bērnu filmā.

Fizikas novirziens, zaļā enerģija

Radošā darbnīca ļaus dalībniekiem pašiem izgatavot savus unikālus vēja ģeneratora spārnus un izmēģināt tos īsta vēja apstākļos. Darbnīca ļaus noskaidrot, kāda nozīme ir vējam elektroenerģijas saražošanā un kā dažādas spārnu formas ietekmē sasniegto rezultātu.

Ķīmijas novirziens

Ķīmijas darbnīcā dalībniekiem būs iespēja izgatavot savu «Spīdīgo mošķīti». Tās ietvaros dalībniekiem būs iespēja uzzināt par plastilīna veidošanu un fluorescējošām vielām. Pēc aktivitātes izgatavoto «mošķīti» varēs ņemt līdzi!

Mehānikas novirziens

«Kas ir zobu birste - pašgājējs» jūs jautāsiet? Šī darbnīca ļaus to ne tikai to noskaidrot, bet arī uzbūvēt pašu ierīci. Šī aizraujošā tehniski radošā darbnīca ir piemērota arī jaunākiem bērniem, jo ir salīdzinoši vienkārša, taču bērniem rada ārkārtīgi lielu prieku, entuziasmu darboties un gandarījumu par paveikto. Katrs dalībnieks saņem komplektu, lai izgatavotu pats savu zobu birsti - pašgājēju. Darbnīcas noslēgumā tiek rīkotas nelielas sacensības, lai noskaidrotu to zobu birsti - pašgājēju, kas spēj iziet cauri labirintam!

Reklāma
Reklāma

 

Vēl joprojām līdz pat septembra vidum modes un izklaides centrā “Rīga Plaza” skolēniem pieejamas dažādas atrakcijas – uzlīmes, kas ļauj izlēkt klasītes, ēdināšanas zonā uz galdiem ir uzlīmes ar populāro un daudziem zināmo spēli krustiņi/ nullītes, kā arī krīts u.c. atrakcijas.

 

Bildes darbnīcu ieskatam:

 

Par modes un izklaides centru "Rīga Plaza"

Rīga Plaza (www.rigaplaza.lv) ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā, kas apmeklētājiem atvērts kopš 2009. gada 31.marta. Tirdzniecības centrs ar 49 000 m2 lielu tirdzniecības un izklaides vietu platību atrodas pie Salu tilta, Mūkusalas ielā 71. Tirdzniecības centrā ir pārstāvēti Eiropā populārākie modes, aksesuāru un skaistumkopšanas zīmoli, tādi kā Peek&Cloppenburg, H&M, Zara, Reserved, Mango, Mohito, Stradivarius, Monton, Douglas u.c. Izklaides iespējas piedāvā kinoteātru tīkls Multikino un izklaides centrs visai ģimenei Fantasy Park, centrā izvietoti neskaitāmi bērnu apģērbu, apavu un preču veikali, hobiju priekšmetu veikals Astra un grāmatnīca Zvaigzne ABC.

Modes un izklaides centru pārvalda uzņēmums SIA CBRE, kas ir viens no pasaules lielākajiem uzņēmumiem komercīpašumu pakalpojumu sniegšanas jomā ar vairāk kā 300 birojiem dažādās pasaules valstīs.