Iecavā norisināsies krāšņākie svētki – Ziedu svētki

26. jūlijā visas dienas garumā Iecavā norisināsies krāšņie Ziedu svētki, kurus organizē Iecavas kultūras nams. Svētku apmeklētājiem būs iespēja apskatīt izcilu floristu darbus, skaistākos iecavnieku daiļdārzus, baudīt Rundāles teātra studijas “Savējie” izrādi “Sarkanā puķe”, Baumaņu ģimenes koncertu, mākslas darbus, izstādes un darboties radošajās darbnīcās, bet vakarā ballēt kopā ar grupu “Uzmini nu”.

Krāsaini, koši un smaržīgi! Foto: Andris Jermuts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Krāsaini, koši un smaržīgi! Foto: Andris Jermuts

26.jūlijā sākot ar plkst. 14.00 Iecavas parka estrādi piepildīs smaržu, krāsu un mākslas buķete – tiks organizētas dažādas radošās darbnīcas bērniem, floristikas konkurss “Ziedu pasakas”, kurā cīnīsies visradošākie floristi no Iecavas, Vecumniekiem, Valmieras un citām Latvijas pilsētām. Konkursa dalībnieki sagatavos uzdoto mājas darbu – vides dizaina darbu, kā arī ziedu pušķi. Estrādē notiks modes skate “Raibie ziedi”, kurā matu un nagu dekorus darinās iedzīvotāji, sadarbojoties ar meistariem no skaistumkopšanas salona “Kamilli”. Kopā ar Dagniju Lauvu no mākslinieku darbnīcas “Pūra lāde” tiks veidotas ziedu gleznas, tādējādi apzinoties ziedu skaistumu to krāsu dažādībā. Atraktīvākajiem būs iespēja piedalīties orientēšanās spēlē “Atrodi augus Iecavā”.

 

Iecavas novadam ir devīze: “Šeit uzzied ne tikai dārzi, bet arī cilvēki”. Kā pierādījums tai, plkst. 9.00 paredzēta ekskursija uz iecavnieku daiļdārziem, bet pēc dārzu apskates ikvienam svētku apmeklētājam būs iespēja iekļūt Iecavas novada vēstures lapā, kad tiks atklāts biedrības “Liepas” projekts “Ozola acīm” Edvarta Virzas ielā. 

 

Šeit uzzied ne tikai dārzi, bet arī cilvēki.

 

Iecavas kultūras namā būs iespēja apskatīt Somijas gleznotājas un porcelāna apgleznotājas RIIKKA HAUTAMÄKI darbu izstādi. Savukārt biedrība „Arhīvs” aicinās apmeklētājus aplūkot Bidega foto izstādi, kā arī fotogrāfa Daiņa Matisona foto izstādi „Ceļš”. Iztādē būs aplūkojamas fotogrāfijas, kas tapušas ceļojuma laikā uz Ķīnu.

Reklāma
Reklāma

 

Visas dienas garumā darbosies stādu un Latvijas produktu tirgus, bet svētkus parka estrādē noslēgs balle kopā ar grupu “Uzmini nu”.

 

Uz tikšanos!