16. jūlijā cikla „Pārdaugava stāsta” ietvaros tikšanās ar pasaules apceļotāju un rakstnieku Pēteri Strubergu

2014. gada 16. jūlijā 19:00 Kalnciema kvartālā cikla „Pārdaugava stāsta” ietvaros viesosies azartisks, Āgenskalnā dzimis pasaules apceļotājs un rakstnieks Pēteris Strubergs. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Pasākuma laikā, esot kopā ar septiņu ceļojumiem veltītu grāmatu autoru, būs iespēja virtuāli pabūt tādās tālās un eksotiskās zemēs kā Austrālija, Jaunzēlande, Tibeta, Indija, Venecuēla un Peru – skatīt košas bildes, aptaustīt savām rokām oriģinālus suvenīrus, uzzināt daudz interesanta par citu tautu kultūru, vēsturi, tikumiem un tradīcijām, tajā skaitā par leģendārajiem latviešu izcelsmes dēkaiņiem Arvīdu Blūmentālu un Aleksandru Laimi.

 

Pēteris Strubergs dzimis Rīgā, 1945. gada 6. martā. Līdz 1968. gadam dzīvojis Āgenskalna rajonā, Kapseļu ielā 2. Strādājis Latvijas enerģētikas un elektrifikācijas

pārvaldē, sporta biedrībā „Daugava”, Latvijas Olimpiskajā komitejā, Savienībā„ Latvijas ceļš ” un Latvijas Hipotēku un zemes bankā. Ņēmis dalību Rīgas HES un Rīgas TEC-2 celtniecībā, kā arī Latvijas Olimpiskās kustības atjaunošanā. Palīdzējis organizēt Latvijas sportistu delegāciju braucienus uz Albervilas un Barselonas olimpiskajām spēlēm. Darbojies Latvijas Tautas Frontē un 1991. gada barikāžu dienās organizējis sportistu vienības Saiemas nama, Ministru kabineta un Radio mājas apsardzei. Ilgus gadus pildījis Latvijas Olimpiskās komitejas locekļa pienākumus. Publicējies laikrakstos un žurnālos, kā arī piedalījies Latvijas radio un televīzijas raidījumos – „Monopols”, „Zināmais nezināmajā” un „Ielas garumā”. Septiņu grāmatu: „Ceļojumu mozaīka” (par Austrāliju un Indoķīnu), „Sapņu zeme Austrālija” (par Austrāliju, Jaunzēlandi un Tasmāniju), „Trīs pērles Āzijas kaklarotā” (par Tibetu, Nepālu un Indiju), „Āfrika” ( par Etiopiju un Ēģipti), „Ceļojumu mozaīka” ( par Venecuēlu un Ķīnu), „Tuvie austrumi” ( par Jordāniju, Sīriju, Libānu un Izraēlu), „Dienvidamerikas odiseja” ( par Argentīnu, Čīli, Bolīviju un Peru) autors. 

 

Pasākums notiks Vīnu veikala zālē, Kalnciema ielā 35., Rīgā. Ieeja 4.5 eiro, studentiem un pensionāriem 1.50 eiro.

Reklāma
Reklāma

 

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Ieskaties: www.kalnciemaiela.lv