Jūrmalā šodien sāksies Latvijas kokļu dienas

No 18. līdz 22.jūnijam jau desmito reizi norisināsies tradicionālais koklētāju ansambļu saiets „Latvijas kokļu dienas Jūrmala 2014”. Vairākas dienas varēs klausīties Latvijas labākos koklētāju ansambļus.

Latvijas kokļu dienās varēs klausīties labākos no labākajiem koklētāju ansambļiem. Foto: I.Znotiņš.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvijas kokļu dienās varēs klausīties labākos no labākajiem koklētāju ansambļiem. Foto: I.Znotiņš.

 

 

"Ja neskaita Vispārējo Dziesmu un Deju svētku norises, Kokļu dienas ir lielākais kokļu mūzikas pasākums, kas ik gadu pulcina koklētāju ansambļus no visas Latvijas. Tā ir iespēja iepazīt un izbaudīt mūsdienu kokļu muzicēšanu visplašākajā daudzveidībā – no mūzikas skolu bērnu un jauniešu kolektīviem līdz profesionāliem kokles spēles virtuoziem, no etnogrāfiskās kokles pieklusinātā skanējuma līdz modernās elektrokokles ekspresijai,” stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas mūzikas eksperts Ilmārs Pumpurs.

 

Koncerti

18. jūnijā plkst.18 Majoru vidusskolā, Rīgas ielā 3 notiks koncerts „Ceļā uz Skolēnu Dziesmu svētkiem”.

Reklāma
Reklāma

20.jūnijā plkst.19 koklētāju ansambļi „Cantata”, „Kārta” un „Kārtas studija” aicinās uz koncertu Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Baznīcas ielā 13.

22.jūnijā plkst.20 Dzintaru koncertzālē, Turaidas ielā 1 ikviens tiek aicināts uz Jūrmalas pilsētas Vasaras Saulgriežu ielīgošanas koncertu. Skanēs latviešu tautas dziesmas, klasiskās mūzikas pērles, latviešu nopietnā un pasaules populārā mūzika kokļu izpildījumā. Koncertā piedalīsies vairāk nekā 200 koklētāju liels koporķestris ar kori un īpaši veidotu deju priekšnesumu.

 

„X Latvijas kokļu dienas Jūrmala 2014” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas koklētāju biedrību un Jūrmalas pilsētas domi.