Rīgā Japānas meistaru vadībā taps vides objekti no papīra

No 27. jūnija sāksies un vairākas nedēļas turpināsies Papīra objektu festivāls. Papīra objektu festivāls, kura uzmanības centrs būs Kalnciema kvartālā, ir ne tikai papīra svētki, bet gan ar papīru saistītu formu, faktūru, tradīciju un ideju izpēte Pārdaugavas pilsētvidē no 27. jūnija līdz 20. jūlijam.
Festivāla noslēgums plānots kā vērienīgas svinības kopā ar kartona māksliniekiem Cardboardia no Krievijas. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Festivāla noslēgums plānots kā vērienīgas svinības kopā ar kartona māksliniekiem Cardboardia no Krievijas. Publicitātes foto.

 

 

Vairums festivāla mākslinieku būs no Japānas - kultūras, kura godina papīru kā būvmateriālu, filozofiju, estētiku, emocijas un dzīvesveidu. Mākslas darbi tiks izgatavoti uz vietas Rīgā un izstādīti gan Kalnciema kvartālā, gan citur Pārdaugavas pilsētvidē. Piedalīsies arī vairāki Latvijas papīra meistari, ļaujot ikvienam izmēģināt papīra tapšanas mistisko procesu. Šis Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas festivāls tapis sadarbībā ar ES – Japānas festivālu komiteju (EU-Japan Fest Japan Commitee) un tā programmu papildinās arī neparastas japāņu mākslinieku lekcijas un plašai publikai pieejamas darbnīcas.

 

Papīra objektu festivāla atklāšana notiks Kalnciema kvartālā 27.jūnijā. Gatavie papīra mākslas objekti būs redzami uz vietas, citi pieejami tuvējā Pārdaugavas apkārtnē. Kalnciema kvartāla galerijā būs unikāla iespēja vērot japāņu mākslinieces, kuras tikko būs iesākušas intensīvu divu nedēļu garu darbu, gatavojot simtiem salocītu papīra elementu, no kuriem tiks veidotas liela izmēra instalācijas. Cita mākslinieku komanda veiks pētniecisku darbu un aptaujās klātesošos, lai ievāktu materiālus instalācijai, kuras pamatā būs Kalnciema kvartāla apmeklētāju un Pārdaugaviešu liecības. Atklāšanai sekos programma ar lekcijām, darbnīcām un jaunu objektu „dzimšanu” 3 nedēļu garumā.

Reklāma
Reklāma

 

Papīra objektu festivāla dalībnieki  - mākslinieki no Japānas: Tomomi Hayashi, Kaori Kato, Ryosuke Kondoh & Irmak Canevi (Turcija), Kumiko Mizuno, Narumi Yamasaki, Tsuguo Yanai, Kazuhiro Yajima, Yasuko Watanabe, Tengyo Kura. 

 

Programmā ietvertas arī papīra meistarošanas darbnīcas: [SenS] (papīrs no zāles, salmiem un kaņepēm) un mākslinieces Ilzes Dilānes papīra darbnīca. Festivāla noslēgums plānots kā vērienīgas svinības kopā ar kartona māksliniekiem Cardboardia no Krievijas.