Sestdien Rūjienā notiks XVII Latvijas Tautas mūzikas svētki

Šo sestdien, 14.jūnijā, Rūjienā, vietā ar senām un bagātām tautas muzicēšanas tradīcijām, notiks XVII Latvijas Tautas mūzikas svētki. Pasākumā piedalīsies tautas mūzikas ansambļi un lauku kapelas no visiem Latvijas novadiem, kā arī viesi – ermoņiku spēlmaņi no Igaunijas. Ieeja pasākumos - bez maksas.

Attēlā kopa Bumburneicys. Foto:Aivars Liepiņš.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā kopa "Bumburneicys". Foto:Aivars Liepiņš.

 

"Tautas mūzika allaž ir bijusi viens no spēka avotiem, kas ļāvis gan priecāties un svinēt dzīvi, gan arī izturēt pārbaudījumus. Kā veltījums komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā skanēs Sibīrijas ceļos dziedātās dziesmas, bet lielajā koncertā godināsim slaveno novadnieku Ādamu Ori ar viņa „Meldermeitiņu” apvienotā orķestra skaņās,” stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas mūzikas eksperts Ilmārs Pumpurs.

No plkst.14 notiks amatnieku darbu izstāde-tirdziņš un svētku ieskaņu koncerti Rūjienas pilsētas ielās un laukumos, savukārt plkst.19 XVII Latvijas Tautas mūzikas svētku lielais koncerts Rūjienas pilsētas laukumā.

Reklāma
Reklāma

Svētkos piedalās Aizkraukles kultūras nama folkloras kapela „KARIKSTE”, Viļānu kultūras nama lauku kapela „BUMBURNEICYS”, Rencēnu kapela „ROTA”, Tukuma pilsētas kultūras nama tautas mūzikas ansamblis „DANČU SPĒLE”, kapela „MALTA”, Kārsavas Mūzikas un mākslas skolas kapela „DIMDARI”, Saldus kapela „STROPS”, KarksiNuijas kapela no Igaunijas,Lodes kapela „KRASTMALIEŠI”, kapela „RŪVENAS AURE” unNaujenes Mūzikas un mākslas skolas tautas mūzikas ansamblis.

XVII Latvijas tautas mūzikas svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rūjienas novada domi un Rūjienas kultūras namu.