Esplanādē varēs noskatīties filmu Graustu miljonārs. Bezmaksas seanss

Sestdien, 7.jūnijā plkst.23 ar filmas „Graustu miljonārs” („The Slumdog Millionaire”)  bezmaksas seansu kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” turpināsies Lattelecom kino vakari. Visi pasākumi, tajā skaitā kino vakari, kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” notiek bez maksas.

„Graustu miljonārs” ir romantiska drāma, kas stāsta par 18 gadus veco Džamalu Maliku -  Mumbajas graustu rajona bāreni.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

„Graustu miljonārs” ir romantiska drāma, kas stāsta par 18 gadus veco Džamalu Maliku - Mumbajas graustu rajona bāreni.

Pirms filmas ievadvārdus teiks kino blogeris Sergejs Timoņins, kurš pastāstīs par aizraujošiem faktiem saistībā ar filmu un ceļu, kas noveda britu režisoru Deniju Boilu (Danny Boyle) līdz Indijai, „Graustu miljonāram” un Oskara statuetei.

„Graustu miljonārs” ir romantiska drāma, kas stāsta par 18 gadus veco Džamalu Maliku -  Mumbajas graustu rajona bāreni, kurš piedalās Indijas televīzijas spēlē „Gribi būt miljonārs?”. Filma atklāj puiša sarežģīto dzīvesstāstu, kas ļauj uzzināt, kā ielās augušais jaunietis zina atbildes uz šķietami sarežģītiem jautājumiem. 2009.gadā filma ieguva vairākas balvas kino festivālos, tostarp astoņas Oskara balvas, tajā skaitā kā gada labākā filma. 

Savukārt piektdien, 13.jūnijā plkst.23 tiks izrādīta filma „Rēgu rakstnieks” („The Ghost Writer”). Slavenā režisora Romāna Poļanska (Roman Polanski) trilleris uzņemts pēc tāda paša nosaukuma romāna. Filma stāsta par jaunu rakstnieku (Jūens Makgregors), kurš tiek ierauts bīstamā spēlē, pēc tam, kad mīklainos apstākļos iet bojā bijušā Lielbritānijas premjerministra memuāru autors, un viņš iesaistās grāmatas tapšanā. 2010. gadā filmas režisors saņēma labākā režisora balvu 60. Berlīnes kino festivālā un 23. Eiropas Kinoakadēmijas balvu ceremonijā.

Sestdien, 21.jūnijā, plkst.23:00 tiks demonstrēta britu vēsturiskā drāma „Karaļa runa” („The King`s Speech”), kas stāsta par jauno karali (Kolins Fērts), kurš cieš no runas defekta un uzsāk sadarbību ar ekscentrisko runas terapeitu Laionelu Longu. Ar Laionela, karaļa ģimenes, valdības un Vinstona Čērčila atbalstu karalim izdodas pārvarēt stostīšanos un uzstāties radio ar runu, kas iedvesmoja britu nāciju Otrā pasaules kara priekšvakarā. Filma tika nominēta 12 Oskara nominācijām, no kurām ieguva 4, tai skaitā nominācijā „Labākā filma”.

Reklāma
Reklāma

Sestdien, 28. jūnijā, plkst.23:00 kino baudītājiem tiks piedāvāta zinātniskās fantastikas drāma „Misters neviens” („Mr. Nobody”). Stāsts ir par galvenā varoņa Nemo dažādiem dzīves ceļiem, kas tiek izspēlēti viņa fantāzijā un filmā mijās ar realitāti. 2010.gadā filma izpelnījās atzinību Venēcijas starptautiskajā filmu festivālā un kopš tā brīža kļuvusi par kulta filmu, pateicoties tās filozofiskumam, spilgtajiem varoņiem un skaņu celiņam.

Turpinot pērn iesākto tradīciju, Lattelecom kultūras vasarnīcā „Esplanāde” piedāvās Eiropas un pasaules labākās filmas. Tās būs populāras, atzītu režisoru filmas, pārstāvot visplašāko žanru klāstu – drāmas, melodrāmas un komēdijas –, tādējādi ļaujot iepazīt arī daudzveidīgo Eiropas kino pieredzi un kopīgi gatavojoties šogad decembrī Rīgā gaidāmajai Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai. Papildu lieliskām filmām apmeklētājus gaida dažādi pārsteigumi no Lattelecom.