Lupatdeķis ar ieaustām augu sēklām. Izmēģini arī tu

Brīvdienās Vidzemes tirgū būs neparasta iespēja ikvienam iesaistīties radošā procesā, ko veiks mākslinieks Žans Simons-Perē. Viņš tradicionālajos lupatdeķos iestrādā augu sēklu strēmeles, izveidojot augu segas. Regulāri laistītas, lupatdeķos ieaustās tekstilšķiedras kļūst par sava veida augsni, kurās sēklas sāk dīgt un augt. Arī tu vari izmēģināt roku aušanas procesā! 

 Pēc lupatdeķu izgatavošanas augu segas būs apskatāmas Vidzemes tirgū, vienlaikus kļūstot par sezonas stādījumiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēc lupatdeķu izgatavošanas augu segas būs apskatāmas Vidzemes tirgū, vienlaikus kļūstot par sezonas stādījumiem.

 

Sestdien un svētdien no plkst.11 līdz 16 Vidzemes tirgū, Brīvības ielas 90 nama iekšpagalmā notika augu segas darbnīcas. Mākslinieks Žans Simons-Perē (Joanes Simon-Perret)  aušanas darbus veiks publiski kādā no Vidzemes tirgus paviljoniem, rīkojot arī atvērtās meistardarbnīcas. Tās paredzētas plašai publikai, interesentiem piedāvājot iespēju iemēģināt roku šajā tehnoloģijā.

 

Ikviens apmeklētājs pasākumā varēs iesaistīties, atnesot kādu no sev nevajadzīgajiem apģērbiem un kopā ar pasākuma veidotājiem un mākslinieku Žanu Simonu-Perē sagatavojot to aušanai un otrreizējai izmantošanai. Projekts "Augu sega" ir interaktīvs pasākums ar ekoloģisku ievirzi, kura laikā var vērot un iesaistīties aizraujošā un radošā aušanas procesā. Pēc lupatdeķu izgatavošanas augu segas būs apskatāmas Vidzemes tirgū, vienlaikus kļūstot par sezonas stādījumiem.

Reklāma
Reklāma

 

Pasākums notiek Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas īstenošanas gaitā.