Bērni aicināti uz vizuālās māksas svētkiem Astoņi kustoņi

Ojāra Vācieša muzejs sadarbībā ar Ojāra Vācieša biedrību šogad 15.maijā rīkos bērnu vizuālās mākslas svētkus „ Astoņi kustoņi”. 
Radošajās darbnīcās bērni varēs iemācīties kādu jaunu prasmi – apgleznot auduma maisiņu, filcēt u.c.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Radošajās darbnīcās bērni varēs iemācīties kādu jaunu prasmi – apgleznot auduma maisiņu, filcēt u.c.

 

Svētku organizēšana ir ilggadēja muzeja tradīcija, kas aizsākusies jau 1993.gadā un ļauj saglabāt muzeja vidi atvērtu bērnu un jauniešu jaunradei.

 

Svētkos piedalās sākumskolas (1. – 4.klases) bērni no Rīgas, īpaši Pārdaugavas, Bērnu un jaunatnes centriem un mākslas skolām. Svētku norises vieta ir muzeja dārzs, kurā tiek veidota mākslas ekspozīcijas. Mākslas darbu tehnikas ir dažādas – zīmējumi, gleznojumi, grafika, keramika, darbs materiālā, tekstilijas, vides dizaina objekti u.c. 

 

Reklāma
Reklāma

Šogad svētku programmā līdzās jauno mākslinieku darbu prezentācijām paredzētas  BJC Altona radošās darbnīcas, kurās bērni varēs iemācīties kādu jaunu prasmi – apgleznot auduma maisiņu, filcēt u.c. 

Lai iepriecinātu svētku dalībniekus, ar muzikālu  teātra izrādi „Kas par traku, tas par traku” uzstāsies  Ditas Balčus teātra studija, kā arī notiks rotaļas sadarbībā ar Krišjāņa Barona muzeju.  

Astoņu kustoņu svētkus ik gadu apmeklē apmēram 150-200 bērnu.