Vērmanes dārzā norisināsies drošības festivāls Piedzīvojumu vasara 2014

Nākamnedēļ, 17.maijā, Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz 17 norisināsies drošības festivāls “Piedzīvojumu vasara 2014”. Pasākums tiek rīkots otro reizi, un arī šogad tā apmeklētājiem būs iespēja papildināt savas zināšanas jautājumos, kas saistīti ar drošību un veselību. Neiztrūkstoša drošības festivāla sastāvdaļa arī šogad būs operatīvo transportlīdzekļu parāde Rīgas ielās.

Šogad īpašs uzsvars tiks likts uz bērnu un jauniešu informētību par jauno psihoaktīvo vielu kaitīgo ietekmi uz cilvēka veselību - vērtīgu informāciju par šo būs iespējams iegūt no dažādu jomu speciālistiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad īpašs uzsvars tiks likts uz bērnu un jauniešu informētību par jauno psihoaktīvo vielu kaitīgo ietekmi uz cilvēka veselību - vērtīgu informāciju par šo būs iespējams iegūt no dažādu jomu speciālistiem.

Par radošām aktivitātēm dažāda vecuma apmeklētājiem būs parūpējušies gan operatīvie dienesti, gan dažādi uzņēmumi un iestādes, kuriem, tuvojoties vasarai un skolēnu brīvlaikam, ir svarīgi bērniem, jauniešiem, kā arī viņu vecākiem atgādināt, kā parūpēties par savu drošību un veselību, portālu mammamuntetiem.lv informēja Valsts policijas preses pārstāve Zane Arāja.

Drošības festivāla apmeklētāji ir aicināti pasākumā piedalīties, izmantojot Piedzīvojumu kartes – tajās būs atzīmēti uzdevumi, kas jāizpilda katrā no tematiskajām zonām. Papildus uzdevumu veikšanai būs iespēja iesaistīties arī citās aizraujošās aktivitātēs – ikviens varēs tuvāk aplūkot dienestu operatīvos transportlīdzekļus un speciālo tehniku, piedalīties skautu un gaidu sarūpētajās aktivitātēs, paviesoties drošas braukšanas skolā vai uzzināt visu svarīgāko par drošību interneta vidē.

Šogad īpašs uzsvars tiks likts uz bērnu un jauniešu informētību par jauno psihoaktīvo vielu kaitīgo ietekmi uz cilvēka veselību - vērtīgu informāciju par šo būs iespējams iegūt no dažādu jomu speciālistiem. Visas dienas garumā būs vērojami arī Valsts policijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts robežsardzes dienesta suņu paraugdemonstrējumi, kā arī Speciālo uzdevumu vienības tuvcīņas paraugdemonstrējumi.

Reklāma
Reklāma

Plkst.13 no Ezermalas ielas Rīgas centra virzienā dosies operatīvo transportlīdzekļu parāde. Tā virzīsies pa Ķīšezera, Gaujas, Miera, Brīvības ielām un Raiņa bulvāri. Plkst.13.30 pie Centrālās stacijas laukuma parādei pievienosies papildu transportlīdzekļu vienības un lēnā gaitā tas dosies uz Vērmanes dārzu, virzoties pa Merķeļa ielu, Brīvības bulvāri, Elizabetes un Tērbatas ielām. Lielākā daļa parādes transportlīdzekļu būs apskatāmi Vērmanes dārzā visu pasākuma laiku.

Ieeja pasākumā bez maksas.