Aicina uz pašdarināto tērpu skati "Radošais nemiers"

15. un 16.maijā plkst.18 visi interesenti aicināti uz Rīgas centrālās bibliotēkas mākslas un mūzikas nodaļu Brīvības ielā 49/53, 2.stāva zālē, kur notiks dažādās rokdarbu tehnikās pašdarināto tērpu skate "Radošais nemiers". 

Skates dalībnieki piedāvās dažādās tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skates dalībnieki piedāvās dažādās tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus. Publicitātes foto.

 

Skatē būs redzami tautas lietišķās mākslas studiju un pulciņu dalībnieku, Amatniecības kameras un individuālo uzņēmumu meistaru darbi. Skates dalībnieki piedāvās dažādās tehnikās veidotus tradicionālus, mūsdienīgus un pat avangarda tērpus. Žūrija vērtēs darbu oriģinalitāti, kvalitāti, tehnisko izpildījumu un sarežģītību, kā arī tērpa estētiku.

 

„XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku laikā 2013. gada vasaras karstumā ar lielu skatītāju interesi izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa” notika pašdarināto tērpu skate, kurā piedalījās dalībnieces ar vairāk nekā simts dažādiem tērpiem. Skates rīkotājiem radās doma atkārtot pasākumu ar iespēju studiju, pulciņu, kopu un biedrību dalībniecēm parādīt savus darinājumus plašākam interesentu lokam,” par ideju veidot pašdarināto tērpu skati stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena.

 

Reklāma
Reklāma

Lūk, ko var pagatavot pašu rokām - ar pacietību un izdomu. Publicitātes foto.

 

„Arī skates norises vieta nav izvēlēta nejauši. Rīgas centrālās bibliotēkas telpas ir bijušās šūšanas un trikotāžas izstrādājumu ražošanas apvienības „Rīgas modes” ēkā. Uzņēmums dibināts 1979. gadā, apvienojot uzņēmumus „Siluets” un „Līga”. „Rīgas modēs” ietilpa arī vismodernākais izstrādājumu ateljē „Daile”. Uzņēmumā tika izgatavoti gan standartizētie šūšanas un trikotāžas izstrādājumi, gan tērpi pēc individuālā pasūtījuma,” uzsver Linda Rubena. 

 

Pašdarināto tērpu skati „Radošais nemiers” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas centrālo bibliotēku un Latviešu tautas mākslas savienību.