Kur brīvdienās doties kopā ar ģimeni? Pie savvaļas zirgiem un govīm Engures ezerā!

Tu staigā pa mežu un tev pretī nāk skaisti, lieli savvaļas zirgi un gotiņas, kuras nebaidās un nāk draudzēties ar tevi!? Tā nav pasaka, tā tiešām ir realitāte. Dodies brīvdienās uz Engures ezera dabas parku un izbaudi brīnišķīgu laiku kopā ar ģimeni pie dabas!

Atpūta pie dabas. Foto: http://www.niceplace.lv/

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atpūta pie dabas. Foto: http://www.niceplace.lv/

Jā, arī mēs bijām Engures ezera dabas parkā un bijām pārsteigti par zirgu un gotiņu draudzīgumu. Smējāmies kā kutināti, kad kāds kumeļš mums nāca pretī pa taku un, noliekdams galvu, teica: “Brrr”, kad izdzirdēja manis sakāmo: “Man, zirdziņ, tev nav ko iedot paņammāt”, zirgs, nepaceļot galvu, devās pie nākamās ģimenes lūgt gardumus :)

 

Engures ezers ir lielākais piekrastes ezers Latvijā. Tā platība ir 4046 ha, bet kopā ar salām 4131 ha, tā vidējais dziļums 0,4 m, bet lielākais dziļums 2,1 m. Ezers ir stipri aizaudzis, bet ļoti skaists. Austrumu krastā starp ezeru un Rīgas jūras līci atrodas mežs, rietumu krasts ir zems un purvains ar plašiem niedrājiem. 

 

 

Bieži vien cilvēki dodas uz Engures ezeru apskatīt zilās savvaļas govis, bet braucot prom ir neapmierināti, jo nav redzējuši tiešām koši zilu gotiņu. Jā, parkā tiešām nav izteikti zilas govis, bet gan zilganpelēkas, ar garu spalvu un ļoti skaistas! 

 

 

Engures ezera dabas parks pēc augu un putnu daudzveidības ir viens no bagātākajiem Latvijā. Engures ezera dabas parkā konsatētas 186 ligzdojošo putnu sugas. 

 

Reklāma
Reklāma

Cilvēkiem, kas īpaši aizraujas ar putnu vērošanu – šī vieta būs ideāla izpētēm. Ar ģimeni noteikti iesakām uzkāpt skatu tornī un aplūkot skaisto ezeru, savvaļas gotiņas un zirgus no putna lidojuma. 

 

 

 

Šobrīd parkā ir arī kāda skaista savvaļas gotiņa, kura ir stāvoklī :) Tātad, drīz parkā būs jaunpienācēji.

 

 

 

Lai skaists ceļojums!