4.maijā galvaspilsētā gaidāma daudzveidīga kultūras sporta aktivitāšu programma

Jau tradicionāli Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā Rīgā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sarūpēta daudzveidīga svētku programma: svinības pie Brīvības pieminekļa, koncerti un sporta aktivitātes 11.novembra krastmalā, koncerti galvaspilsētas kultūras centros, kā arī ģimeņu pasākumi Lucavsalā, Vērmanes dārzā un Pļavnieku parkā.  

Jau tradicionāli Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā Rīgā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sarūpēta daudzveidīga svētku programma.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Jau tradicionāli Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā Rīgā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem sarūpēta daudzveidīga svētku programma.

 

Vērienīgākais pasākums notiks 11. novembra krastmalā, kur no plkst.12 risināsies daudzveidīgas sporta aktivitātes. Tajās aicinātas iesaistīties gan ģimenes ar bērniem, gan jaunieši un seniori, lai cīnītos par „Krastmalas kausu”. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties foto orientēšanās sacensībās pa Vecrīgas ielām, pārbaudīt savus spēkus uz alpīnistu sienas, mini sprintā orientēšanās sportā un skriešanā sprinta distancēs. Iedzīvotājiem būs iespēja uzspēlēt šahu, dambreti, novusu, kā arī mēroties spēkiem galda hokejā ar pasaules čempioniem šajā sporta veidā.

Cīņa par kausu notiks arī strītbolā, handbolā un futbolā. Sporta aktivitāšu laikā apmeklētāji varēs vērot dažādus sporta veidu paraugdemonstrējumus un iepazīties ar pilsētā plānoto lielo sporta pasākumu norises plānu. Sporta aktivitātes noslēgsies ar tradicionālajām Lielās virves vilkšanas sacensībām. 

Plkt. 18 sāksies koncerts „#24 Latvijai”, kurā klausītājus priecēs dziedātājs Dons, grupas „PeR”, „Otra puse” un „Musiqq”, bet plkst.21 sāksies koncertuzvedums „24 dziesmas Latvijai”, kurā piedalīsies populāri un Latvijā iemīļoti skatuves mākslinieki - Intars Busulis, Daumants Kalniņš, Ieva Kerēvica, Aija Andrejeva, Inga Šļubovska, Aija Vītoliņa, Vineta Elksne, Juris Kaukulis, Ieva Sutugova, Juris Vizbulis, Biruta Ozoliņa, Kristīne Kārkle – Puriņa, Marta Ritova, Miks Dukurs, kā ar instrumentālā grupa Raimonda Macata vadībā, dīdžejs Monsta, vokālā grupa „Limonāde” un koris „Austrums”.

Reklāma
Reklāma

4. maijā, kā ierasts, pie Brīvības pieminekļa tiks veidota kompozīcija „Ziedu Latvija”, būs Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru koncerts un defile programma, kā arī notiks ziedu nolikšanas svinīgā ceremonija. 

Plaša sporta aktivitāšu programma 4. maijā risināsies arī Lucavsalas aktīvas atpūtas parkā, kur no plkst.11 -16 pasākumā „Sporta diena Lucavsalā” gaidīti gan lieli, gan mazi - ģimenes ar bērniem, seniori, kā arī sportisko aktivitāšu atbalstītāji, velo braukšanas entuziasti, ūdens prieku tīkotāji, gardēži un kultūras programmas cienītāji. 

Iedzīvotāji, bet jo īpaši ģimenes ar bērniem, gaidītas Vērmanes dārzā pasākumā „Atver logu, redzi Rīgu!”. Parka dārzā bērni varēs darboties radošajās darbnīcās, iesaistīties sporta spēlēs, bet ikvienam apmeklētājam pasākumā būs iespēja klausīties koru un vokālo grupu dziedājumu, vērot bērnu kolektīvu uzstāšanos, pūtēju orķestra, Tautu deju kolektīva „Līgo”, perkusiju un muzikālo grupu priekšnesumus. Savukārt vakarā no plkst.20 parka estrādē koncertā „Prieks par neatkarību”, kurā  uzstāsies grupas „Sus Dungo”, „The Sound Poets” un viesi no Islandes – grupa „Mammút”. 

4. maijā svētku koncerti notiks arī VEF Kultūras pilī, kultūras pils „Ziemeļblāzma” parkā, kultūras centros Iļģuciemā un Imantā, „Mazajā ģildē”, „Lielajā ģildē” un Sv. Pētera baznīcā. Iedzīvotāji varēs skatīties Latvijas filmu maratonu kinoteātrī „Splendid Palace” un darboties patriotisku suvenīru veidošanas darbnīcā Rīgas Porcelāna muzejā.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome.

Svētku programma