Katram sava Rīga. Kā es braucu Ziemeļblāzmas lūkoties...

Ceļojums KĀ ES BRAUCU ZIEMEĻBLĀZMAS LŪKOTIES noritēs deviņu muzeju kopīgā projekta KATRAM SAVA RĪGA ietvaros, kad katra mēneša otrajā sestdienā dosimies ceļojumā/akcijā, lai no dažādiem tematiskiem skatapunktiem iepazītu Rīgu, tās seno romantiku, notikumus un cilvēkus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Projektu atbalsta VKKF.

 

Otrais ceļojums/akcija KĀ ES BRAUCU ZIEMEĻBLĀZMAS LŪKOTIES notiks 8. februārī:

plkst. 12.00 akcijas/ceļojuma sākums Krišjāņa Barona muzejā (Krišjāņa Barona iela 3–5)

plkst. 12.30 brauciens ar autobusu uz Vecmīlgrāvi

plkst. 13.00 – 16.00 viesošanās Burtnieku mājā un Ziemeļblāzmā. Vecmīlgrāvja kultūrvides iepazīšana literatūrvēsturnieka Andreja Grāpja vadībā un kopā ar Krišjāņa Barona, Andreja Upīša, Jāņa Akuratera un Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja darbiniekiem.

 

Stāsti par Augusta Dombrovska mecenātismu, viņu pašu Jaņa Rozentāla portretējumā, Burtnieku mājas iemītnieku ikdienu un svētku reizēm, par Martas piecām grāmatām jeb Martu Rink’ jaunkundzi no Zaļās skolas, par Ziemeļblāzmas tapšanu un spožo laikmetu u.c.

 

Reklāma
Reklāma

Biļetes cena – EUR 6.00/LVL 4.22

Pieteikšanās pa e-pastu katram_sava_riga@inbox.lv vai tel. 26703293

 

Ceļojuma norises vieta – Vecmīlgrāvis. Mērķis – iepazīt vietu, kas savulaik pirmo reizi Rīgas kultūrtelpā pieteica ideju par mecenātisma un latviešu mākslas un jaunrades nepieciešamo ilgtermiņa saikni. Ceļojuma centrā būs Augusta Dombrovska inspirētā un mērķtiecīgi izveidotā kultūrvide, kurā īpaši izceļas Burtnieku nams. Šis Latvijā pirmais latviešu inteliģences jaunrades un atpūtas nams kļūst par vienu no galvenajiem akcentiem Augusta Dombrovska mecenātiskajā darbībā, kuras rezultātā 20. gadsimta sākumā Vecmīlgrāvī rodas kultūras un izglītības centrs. Kā raksta Andrejs Grāpis, „šai celtnei bija lemts kļūt par savdabīgu XX gs. sākuma kultūrfaktoru, kura nozīme iesakņojās laikabiedru apziņā un būtiski ietekmēja pēcnācēju ieskatus par mākslinieciskās jaunrades namu, tā funkcijām un atmosfēru. Nedaudzos gados (1908–1914) tika izveidots reāls priekšstats par dažādu mākslas veidu koeksistenci nacionālās kultūras veidošanā, ne tikai svētkos, bet arī ikdienā”.

 

Tuvāka informācija pa tālruni 26703293 (Maira Valtere, projekta „Katram sava Rīga” vadītāja), e-pastu katram_sava_riga@inbox.lv,

kā arī http://memorialiemuzeji.lv/katram-sava-riga/