Atklājot Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, aicina uz koncertu "Rīga dimd"

18.janvārī, kad Rīgā tiks atklāts Eiropas kultūras galvaspilsētas gads, Rīgas dome rīdziniekiem un pilsētas viesiem velta koncertu "Rīga dimd!", kurā  piedalīsies izcilākie akadēmiskās, etno un popmūzikas mākslinieki, kori un orķestri. Koncerts notiks "Arēnā Rīga", sākums plkst.20.30.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Uz koncertu būs pieejami arī bezmaksas ielūgumi, kurus varēs saņemt 10. un 11.janvārī  Rīgas Kongresa nama (K.Valdemāra iela 5, Rīga) foajē no plkst.10 līdz 19. Tie, kuriem nebūs iespēja klātienē apmeklēt koncertu, aicināti koncertu skatīties LNT un TV5 tiešraidē vai klausīties Latvijas Radio 1 kanālā un programmā "Klasika".

 

Reklāma
Reklāma

Ar Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska, Džuzepes Verdi, Džākomo Pučīnī, Emīla Dārziņa, Marģera Zariņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Artūra Maskata, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna neaizmirstamām mūzikas kompozīcijām Rīga šajā koncertā klausītājus uzrunās kā laikmetīga kultūras un mākslas pilsēta.

 

Koncertā uzstāsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Radio koris, jauniešu kori "Kamēr" un "Balsis", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Aleksandrs Antoņenko, Egīls Siliņš, Ilona Bagele, Elīna Šimkus, Liene Kinča, Intars Busulis, Raimonds Pauls un diriģenti Māris Sirmais, Jānis Liepiņš un Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta radošo komandu veido režisors Andrejs Žagars, Reinis Suhanovs, Katrīna Neiburga un  Nora Ikstena.