Svētdien pošamies uz ķekatu masku darbnīcu

Svētdien, 22.decembrī plkst.11 biedrības "homo ecos:" Zaļajā stāvā – Pārdaugavā, Ernestīnes iela 12, sētas mājā, otrajā stāvā, notiks ķekatu masku darbnīca. Darbnīca ir par ziedojumiem, bet iepriekš piesakies, aizpildot anketu.

FOTO: Marika Eglīte

 

 

Ziemassvētkos, kā jau laika un pasaules pārradīšanas brīdī, zūd robežas, kas ikdienā atdala Šosauli no Viņsaules. Pa Viņsaules vārtiem pasaulē ienāk ne tikai svētību dāvājošie veļi, bet arī nelabie spēki, kuri nereti ieguvuši vilkaču un raganu veidolu. Tradicionāli pazīstamākie ķetatnieki ir lācis, kaza, zirgs, dzērve, buks, stārķis, govs, siena kaudze, Nāve, Velns, Dievs, Laima, dzīvais mironis, spoki, garā sieva, mazais vīriņš, ragana u.c.

 

Lai arī tu vari iet ķekatās un būt ar savu īpašo masku, nāc uz Ķekatu masku veidošanas darbnīcu.

 

Kas notiks?

Tiks gatavotas ķekatu maskas papjē mašē tehnikā, kā arī vienkāršākās tehnikās. Tā kā papjē mašē maskas, kas tiks taisītas darbnīcā, prasa divu dienu darbiņu, tad šoreiz taisīsim pašu maskas formu un to pabeigt (izkrāsot, izrotāt) varēsiet mājās, kad tā būs nožuvusi. Visi materiāli būs uz vietas, bet vēlams padomāt kādu masku gribēsiet taisīt.

 

Kas var piedalīties?

Reklāma
Reklāma

Jaunieši un pieaugušie, vecāki, bērni un vecāki ar bērniem. Visi, kas vēlas izveidot sev šī gada īpašo ķekatu masku. Pieteikties var šeit

 

Kas jāņem līdzi?

Bļoda (apmēram  sejas izmērā).

Labs garastāvoklis un radošais gars.

 

“Ķekatu masku darbnīca” ir projekta “Eko turbulence 2″ radošo darbnīcu un ekspedīciju sērijas pasākums. Projektā paredzēti vairāki lekciju vakari, radošās darbnīcas, lai veidotu eko kosmētiku, runātu par ūdens nozīmi kā arī citi pasākumi.