Svētdien Iļģuciemā notiks rūķu gājiens

Lai atzīmētu Pirmo adventi, Iļģuciema bērni, viņu vecāki un viesi aicināti piedalīties rūķu gājienā uz Dzegužkalnu un kopīgi iedegt Ziemassvētku eglīti kultūras centra pagalmā. Šie ir svētki, kuros nevis dāvanas ir galvenais, bet kopā būšanas un vienlīdzības gaisotne, kas pulcinās gan cilvēkus, gan rūķus kopīgiem svētkiem un labiem darbiem.

Iļģuciemā svētdien pulcēsies rūķi, lai iedegtu Ziemassvētku eglīti un vienotos kopīgiem labajiem darbiem. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iļģuciemā svētdien pulcēsies rūķi, lai iedegtu Ziemassvētku eglīti un vienotos kopīgiem labajiem darbiem. Publicitātes foto.

 

 

Lai kļūtu par pilntiesīgu rūķi, ar cepuri vien nepietiek. Ir jābūt patiesai vēlmei palīdzēt citiem un apņemšanās savus nodomus pildīt. 

 

1.decembrī plkst.17 paredzēta pulcēšanās kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā, kur visus sagaidīs Rūķis Detektīvs. Viņam, kopā ar visiem palīgiem, būs jāatrisina kāds sens noslēpums. Tas saistīts ar Rīgas lielākā kalna - Dzegužkalna iemītniekiem - rūķiem un viņu seno novēlējumu. Tāpēc aicināti visi pievienoties gājienam uz Dzegužkalnu. Kad novēlējums būs atklāts, rūķu gājiens dosies atpakaļ uz kultūras centra "Iļģuciems" pagalmu, kur  visus gaidīs Rūķu Ome ar saviem palīgiem. Apņemšanās īstenot labos nodomus vainagosies ar Ziemassvētku eglītes iedegšanu, dziesmām un cienastu visiem sanākušajiem.

 

Reklāma
Reklāma

Visi, kas vēlas savus labos darbus dāvināt citiem, aicināti ietērpties rūķiem raksturīgos kostīmos un ņemt līdzi gaismas lukturīti, un kādu grabināmu vai zvanošu instrumentu, pievienoties čaklo rūķu saimei, doties gājienā pa Iļģuciema takām un kopīgi iedegt Ziemassvētku eglīti.

 

Ieeja pasākumā bez maksas. 

 

Kultūras centrs "Iļģuciems" rūķu gājienu uz Dzegužkalnu organizē jau otro gadu un cer, ka tas izvērtīsies par jauku tradīciju visā iļģuciemiešu saimē. Pērn pasākums pulcēja gandrīz 400 dalībnieku.