Ar putnu būru būvēšanu sāks festivālu Ziemassvētku egļu ceļš

Ceturtdien, 21.novembrī no plkst.11 līdz 17 Rīgas Kongresu nama laukumā risināsies festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" ieskandināšanas pasākums, kurā aicināti līdzdarboties festivāla projektu autori, atbalstītāji, kā arī iedzīvotāji un pilsētas viesi, lai visi kopīgi veidotu putnu būrīšus.

Egle ir ne tikai Ziemassvētku simbols, bet arī mājvieta daudziem putniem. Mākslinieka vides objektam Putnu egle nepieciešams no speciālām sagatavēm izveidot 144 zīlītes un 108 strazdu būrīšus. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Egle ir ne tikai Ziemassvētku simbols, bet arī mājvieta daudziem putniem. Mākslinieka vides objektam "Putnu egle" nepieciešams no speciālām sagatavēm izveidot 144 zīlītes un 108 strazdu būrīšus. Publicitātes foto.

 

 

Pasākumā radītās putnu mājas pārtaps par vienu no festivāla projekta "putnu eglēm“, bet pavasarī tās pārceļos uz Rīgas mežiem, lai dotu mājvietu putniem.

 

Pasākuma gaitā nodibinājuma "Rīga 2014" brīvprātīgie veidos pirmos būrīšus, plkst.13 viņiem pievienosies festivāla projektu autori un atbalstītāji, lai izveidotu putnu būrīti ar veltījumu un kopbildi festivāla foto galerijai. "Putnu egļu" projekta autors, jaunais mākslinieks Anrijs Zemgals ar savu projektu grib atgādināt, ka egle ir ne tikai Ziemassvētku simbols, bet arī mājvieta daudziem putniem. Mākslinieka vides objektam "Putnu egle" nepieciešams no speciālām sagatavēm izveidot 144 zīlītes un 108 strazdu būrīšus. Katrs pasākuma dalībnieks savu izgatavoto būrīti varēs personalizēt.

Reklāma
Reklāma

 

Šogad jau ceturto reizi Rīgā no 5.decembra līdz nākamā gada 12.janvārim notiks vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš". Festivāla ekspozīcijā būs skatāmi izcilākie iepriekšējo gadu profesionālu mākslinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un radošo industriju pārstāvju darbi, kā arī daudzi jauni un interesanti 2013.gadā tapušie projekti, kopskaitā 70.

 

Vides objekti pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla, ķieģeļu un pat gaisa un siltuma izmantošanai.