Unikālā izstādē iespēja ieraudzīt Latvijas euro monētas ar Ulmaņlaiku pieclatnieka tautu meitas profilu

Rīgā patlaban ir atvērta izstāde "Eiro - mūsu nauda", bet gada nogalē tā būs aplūkojama arī citās Latvijas pilsētās. Apmeklētājiem tā ir viena no iespējām pirmo reizi ieraudzīt Latvijas euro monētas ar Ulmaņlaiku pieclatnieka tautu meitas profilu, un euro centus ar lielo un mazo Latvijas valsts ģerboni.

Jau pavisam drīz latus nomainīs euro. Īpašā izstādē varēs aplūkot dažādu valstu euro monētas.

FOTO: Agnis Šmits

Jau pavisam drīz latus nomainīs euro. Īpašā izstādē varēs aplūkot dažādu valstu euro monētas.

 

Rīgā izstāde "Eiro - mūsu nauda" apskatāma līdz 17.oktobrim Rīgas Latviešu biedrības namā. Šī ekspozīcija ir bijusi apskatāma jau 15 Eiropas Savienības (ES) valstīs. Bez Rīgas tā būs apskatāma arī Daugavpilī (no 21.oktobra līdz 29. novembrim) un Liepājā (no 2.decembra līdz 7.janvārim). Izstādes apmeklējums ikvienam ir bez maksas.

 

Ekspozīcija "Eiro - mūsu nauda" ir interesanta visām apmeklētāju vecumu grupām, īpaši domāts arī par bērniem, nodrošinot interaktīvu saturu. Apmeklētājiem tiek dota iespēja salīdzināt dažādās valstu monētas, uzzināt katras valsts izvēli. Tāpat izstāde sniedz ieskatu euro banknotēs un to drošības zīmēs. Īpaši domāts arī par vājredzīgiem izstādes apmeklētājiem un redzes invalīdiem.

 

Īpaši Latvijai gatavoti materiāli atklāj dažādus faktus par Latvijas ceļu uz ES un euro. Apmeklētājiem tā ir arī viena no iespējām pirmo reizi ieraudzīt Latvijas euro monētas ar Ulmaņlaiku pieclatnieka tautu meitas profilu, un euro centus ar lielo un mazo Latvijas valsts ģerboni.

Reklāma
Reklāma

 

Izstādei iespējams pieteikt arī grupas apmeklējumu gida pavadībā, iepriekš zvanot pa tālruni 28 300 095.