Kopā ar klausītājiem top jauna koncertprogramma "Manas tautas dziesmas"

Jau piekto gadu, saglabājot tradīciju - "ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā" veidot kopīgu dāvanu Latvijai tās dzimšanas dienā, arī šogad  novembrī pie skatītājiem dosies jauna koncertprogramma „MANAS TAUTAS DZIESMAS”.  Pirmo reizi klausītājiem būs iespēja pašiem sastādīt koncerta programmu, balsojot par sev mīļāko tautasdziesmu.

Koncertā dziedās Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Atis Auzāns, Antra Stafecka, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Emīls Balceris un Kristīne Kārkle-Puriņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncertā dziedās Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Atis Auzāns, Antra Stafecka, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Emīls Balceris un Kristīne Kārkle-Puriņa.

Ja iepriekšējos gados jaunās skaņās klausītājus sasniedza pagājuša gadsimta 80.un 90.gadu skaistākās patriotiskās melodijas, muzikālās pērles no latviešu kino zelta fonda un teātra izrāžu pūra, kā arī pirmās Latvijas brīvvalsts laika dziesmas, tad šogad kārta pienākusi latviešu tautas gaišākajam un vērtīgākajam gara mantojumam – tautas dziesmām. Latvijas 95.dzimšanas dienas nedēļā kopīgi izdziedāsim dziesmas, kurās mīt mūsu saknes, dvēsele un spēks.

 

Par koncerta konceptuālo ideju runājot, producents Aigars Dinsbergs izsakās ļoti nopietni: „Tautasdziesma - tas ir kā zemes dzīļu brīnuma avots, kas cauri aizlaikiem pie mums joprojām nokļūst tīrs un nesamaitāts. Tieši tur mīt tas skaidrais  gara spēks, kas izdziedāts liek ietrīsēties ikviena latvieša sirdij un dziedē to. Jā, tā ir arī MANA  tautasdziesma un manas TAUTAS dziesma, un tāpēc gan man, gan, domāju - arī visiem klausītājiem, šī koncertprogramma būs ļoti nozīmīga. 

Vēl spilgtā atmiņā pērnā gada „Brīvās Latvijas dziesmas”,  kad Dailes teātris, kur notika Rīgas koncerts, bija pārpildīts, un pie ieejas cilvēki taujāja pēc biļetēm,” turpina Aigars Dinsbergs. „Tā vienotības sajūta, kad, šķiet -  klausītāju un dziedātāju sirdis savienojas mīlestībā uz mūsu zemi, arī  dod prieku darboties tālāk”.

 

Vairāk nekā 30 tautas dziesmas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos kopā ar Jubilejas orķestri augstas raudzes profesionāļu Jāņa Strazda un Kristīnes Kārkles-Puriņas vadībā izskanēs dažādu paaudžu klausītāju iemīļotu izpildītāju sniegumā – tās dziedās Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Atis Auzāns, Antra Stafecka, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Emīls Balceris un Kristīne Kārkle-Puriņa.

 

Reklāma
Reklāma

Koncertprogrammas galīgo repertuāru veidos Latvijas Radio 2 klausītāji un „Latvijas Avīzes” lasītāji, no piedāvāto 50 dziesmu saraksta atzīmējot trīs vispopulārākās latviešu tautas dziesmas.  

 

Balsošana sāksies 19.septembrī portālā www.la.lv un ilgs līdz 10.oktobrim. Anketas ar visu dziesmu sarakstu būs atrodamas arī „Latvijas Avīzes” pielikumā „Nedēļa kabatā” (19.09) un žurnālā „Mājas Viesis” (20.09). Veiksmīgākie balsotāji saņems ielūgumus uz koncertiem rudenī.

 

Koncerti „Manas Tautas Dziesmas” notiks 8.novembrī Ogres kultūras centrā, 9.novembrī Valmieras kultūras centrā, 11.novembrī Rīgā, Dailes teātrī, 15.novembrī Tukuma pilsētas kultūras namā,

 

16.novembrī Jelgavas kultūras namā un 17.novembrī Liepājā, Olimpiskā centra Rožu zālē. Biļetes uz koncertiem nopērkamas „Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv