Skolas pirmajā nedēļā arī Esplanādē gaidāma plaša pasākumu programma

Šajā nedēļā - no 2.-8.septembrim - kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" gaidāma plaša pasākumu programma - varēs gan skatīties kino, gan mācīties dejot, gan arī svinēt Tēva dienu!

Arī nākamnedēļ Esplanādē varēs mācīties dejot gan bērni, gan pieaugušie.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī nākamnedēļ Esplanādē varēs mācīties dejot gan bērni, gan pieaugušie.

 

Pirmdiena, 2.septembris

Plkst.18 Vakara meditācija, ko vadīs Ilze Pavasare no "Labo sajūtu laboratorijas".

Plkst.19  Bollywood deju mācība

Pasniedzējs - Aviks Parkors no Indijas.

Trešdiena, 4.septembris

Plkst.18 Topošās izstādes "Dzintars - Baltijas jūras dārgakmens" prezentācija

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs iepazīstinās ar 2014.gadā plānoto izstādi, aicinot iedziļināties trīs izstādes vadlīnijās: "Dzintars Latvijas aizvēsturē", "Dzintars akmens laikmeta apģērba rotāšanā" un "Dzintars rotās".

Plkst.22 "Lattelecom" Eiropas kinovakars. Mišela Gondrija komēdija "Sapņu zinātne".

Ar savu devu humora un sirsnības filmas režisors ļauj no malas paskatīties uz bailēm, nemieru, nedrošību, ilgām un cerībām, kas mīt katrā no mums. Filmas režisors Mišels Gondrijs, kurš veidojis videoklipus populāriem mūziķiem, iepriekš uzņēmis arī filmu "Gaišo atmiņu mūžīgais starojums". Galvenajā lomā - Gaels Garsija Bernāls ("Sliktā audzināšana", "Un tavu māti arī").

Ievadvārdus par filmu teiks kinokritiķe Daira Āboliņa. Ieeja bez maksas.

Ceturtdiena, 5.septembris

Plkst.14 Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina uz diskusiju par bibliotēku kā mūžizglītības sistēmas sastāvdaļu

Diskusijas laikā iecerēts ielūkoties pētījumā par informācijas apriti mūžizglītībā un bibliotēku lomu šajā procesā.

Plkst.18 Stepa dejas mācība

Pasniegs Annija Kesele no stepa deju grupas "Soul Tap".

Plkst.19 Bhangra fitness

Vadīs Laura Dambekalna no sporta kluba "KL".

Piektdiena, 6.septembris

Plkst.12  Dzejas dienu grāmatu maiņas punkts

No 6. līdz 8.septembrim ikvienam interesentam ir iespēja atnest uz kultūras vasarnīcu "Esplanāde 2014" savas jau izlasītās grāmatas un bez maksas tās samainīt pret citām grāmatām.

Plkst.21 Grupas "Laime pilnīga" koncerts. Ieeja bez maksas.

Sestdiena, 7.septembris

Tēva diena

* Plkst.12  Tēva dienas svinēšana kopā ar "Mammām un Tētiem"

Tētu un bērnu sadziedāšanās improvizētā kopkorī, dzejoļu krājuma "Tētis" atklāšana ar aktieru un mūziķu uzstāšanos. Darbosies tētiem domātu dāvanu darbnīcas un gaidāmi daudzi pārsteigumi.

* Plkst.12 Vingrotavas atklāšana. Būs iespēja vingrot pilsētvidē uz īpaši izgatavotiem stieņiem.

Reklāma
Reklāma

* Plkst.12 "Galleria Riga" bērnu programma

* Tirdzniecības centrs "Galleria Riga" sadarbībā ar pasākumu aģentūru "Jampadracis BB" un zinātkāres centru "Zili Brīnumi" piedāvā jautras izdarības bērniem. Radošās darbnīcas, kopīgas rotaļas, baloni un burbuļu pūšana.

* Plkst.15 "S!gulda aizrauj!" laikā paredzētas aktivitātes par godu Gaujas Nacionālā parka četrdesmitgadei

Iespēja nofotografēties uz Gaujas Nacionālā parka ainavas fona, piedalīties uzdevumos un darbnīcās, kā arī tikties ar tā simboliskajiem dzīvniekiem - sikspārni un susuru.

* Plkst.20 Baltās nakts laikā - "Connecting city network". "ŠONAKT ES RĪT. Urbānās spēles Esplanādē"

Iespēja piedalīties vairākos Eiropas un pašmāju mākslinieku projektos, ieskatīties citā pilsētā, izmēģināt augmentālās realitātes deju, virtuāli izglābt ciemata iedzīvotājus, kā arī pabūt "Sajūtu konteinerā" un vērot grafiti radīšanas procesu.

No 7. septembra biedrība "Ascendum" Dzejas dienu apmeklētājiem kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" piedāvā "Satori dzejas audiodušu", kur varēs ērti iekārtoties, uzlikt austiņas un ļauties dzejas baudījumam, ko ierunājuši 24 Latvijas dzejnieki: Anna Auziņa, Jānis Elsbergs, Amanda Aizpuriete, Artis Ostups, Inga Pizāne, Daina Sirmā, Ivars Šteinbergs, Arvis Viguls, Aivars Eipurs, Madara Rutkēviča, Jānis Tomašs, Luīze Lismane,  Luīze Lismane, Anita Mileika, Arvis Ogriņš, Agnese Rutkēviča, Henriks Eliass Zēgners, Alise Romeiko, Jānis Vādons, Toms Treibergs, Madara Heidemane, Agrita Grīnvalde, Māris Salējs u.c.

Svētdiena, 8.septembris

Ģimenes diena

Plkst.12  Bērnu darbnīca - "Spēka pote'

Visi interesenti tiks aicināti zīmēt savu skolu - atmiņu vai arī sapņu skolu. Ar projektu "Spēka pote" iepazīstinās tā autores - māksliniece Inga Brūvere un mākslas zinātniece Aiga Dzalbe.

Projekta laikā 2014.gadā pasaulē atzīti mākslinieki radīs paliekošus mākslas darbus Rīgas skolu vidē.

Plkst.14 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra projekta "Pasaule bilžu grāmatā" jauno mākslinieku bilžu grāmatu ideju konkurss "Attēlu stāsts"

Pasākumā bērni veidos bilžu grāmatiņu kopā ar mākslinieci Rūtu Briedi, viņai palīdzēs BIKIBUKS. "Pasaule bilžu grāmatā" ir Eiropas kultūras galvaspilsētas gada projekts par bilžu grāmatas īpašo nozīmi bērnu personības un pasaules uzskata tapšanā, pasaules tendencēm bilžu grāmatu žanrā.

Visu nedēļu pie kultūras vasarnīcas "Esplanādē 2014" darbosies Sajūtu konteineri, kurā ikviens ir aicināts uzrakstīt, uzzīmēt vai pastāstīt savu sajūtu stāstu, kas jaunu elpu iegūs trīsdimensionālā (3D) sajūtu karnevālā 2014.gada maijā.

Tāpat visu nedēļu līdz 15.septembrim kultūras vasarnīcas "Esplanādē 2014" notiks akcija "Tautas grāmatu plaukts". Akcijas mērķis ir piepildīt grāmatu sienu, kas piecstāvu mājas augstumā sliesies Gaismas pilī. Iedzīvotāji aicināti sniegt savu ieguldījumu Gaismas pils satura veidošanā, dāvinot bibliotēkai grāmatu ar īpašu stāstu, kas sasniegs arī nākamās paaudzes.

Rīga 2014 pilotprojekti pilsētā:

No. 5 līdz 15.septembrim starptautiskais festivāls "Survival Kit"

Norisināsies jau piektais starptautiskais festivāls "Survival Kit", kurā piedalīsies vairāk nekā 50 mākslinieku no 14 Eiropas valstīm, kā arī ASV un Kanādas.

Vērienīgo izstādi, kas šogad būs apskatāma vienā no Rīgas aktīvākajām apkaimēm - Avotos, Lāčplēša ielā 60, papildinās koncerti, performances, mākslinieku prezentācijas un divu dienu simpozijs ar starptautiskiem ekspertiem "Lēnā revolūcija. Māksla un kultūra institucionālajās un teritoriālajās perifērijās". Ar īpaši vērienīgu programmu Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros nākamgad festivāls pilsētvidē aicinās palūkoties uz pilsētu kā utopiju.

Visu nedēļu un līdz 2013.gada 1.oktobrim projekts "Es būšu muzejā"

Rīga 2014 notikuma "Es būšu muzejā" laikā apmeklētājiem no jauna ir atvērta Latvijas Naivās mākslas muzeja pamatekspozīcija. AB dambī izvietotajā muzejā prezentēti darbi no dažādām pasaules valstīm. Muzeja aktivitātēs iesaistīti gan mākslas jomas profesionāļi un mākslinieki, gan iedzīvotāji un pilsētas viesi, tādējāditurpinot Naivās mākslas muzeja iesākto darbību, veidojot muzeju kā apmeklētājiem tuvu un atvērtu mākslas telpu.

Norises vieta - peldošā galerija "Noass" un "Betanovuss"

Visu nedēļu līdz 12.septembrim fotoizstāde "Dzīslas"

Projekta "Rīgas fotomēnesis 2014. Urban Viewfinders" iesildīšanas pasākumu laikā apskatāma pasaulslaveno fotogrāfu Andersa Petersena (Zviedrija) un Jakoba Aues Sobola (Dānija) darbu izstāde.

Vieta: Latvijas Mākslas akadēmija

Sīkāka informācija par visiem pasākumiem pieejama kultūras portālā www.riga2014.org