Šodien ar bērniem dodamies uz Lielo gleznošanu – kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014!

Viens otas triepiens un pasaule ir krāšņāka! Šodien, 4.augustā, plkst. 13:00, atkal sirsnīgi gaidīsim  bezmaksas radošājās darbnīcās kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014", kuras kūrē ģimenes organizācija mammamuntetiem.lv. Izkrāsosim pasauli un mazliet - arī paši sevi!

Radīsim krāsainu pasauli! Foto: Aigars Hibneris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Radīsim krāsainu pasauli! Foto: Aigars Hibneris

Ik svētdienu vasaras garumā ģimeņu organizācija mammamuntetiem.lv, "Fonds Mammām un Tētiem" rīko radošās bezmaksas darbnīcas kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014".

Izkrāsosim ne tikai pasauli apkārt mums, bet arī paši sevi - uzbursim maģiskus gleznojumus uz sejiņām un nadziņiem!


Aizvadītajā svētdienā  kultūras vasarnīcā  sastapām īstas princeses un pirātus! Ēdām paštaisītas trifeles, spēka braunijus, gatavojām skaistas brošas, grdzenus, ādas aproces un acu apsējus, gājām rotaļās ar apgleznotām sejiņā, kā arī izbaudījām citas trakulības.

Šī svētdiena būs vēl krāšņāka! Gleznosim, krītosim, zīmogosim, rullēsim ar atspiedējiem, marķerosim, ogļosim vasaras sajūtas kā uz lapām, tā uz asfalta. Izkrāsosim ne tikai pasauli apkārt mums, bet arī paši sevi - uzbursim maģiskus gleznojumus uz sejiņām un nadziņiem! Kā arī radīsim prieku vecākiem, vecvecākiem, draugiem vai vienkārši garāmgājējiem, dāvinot pašdarinātas apsveikuma kartiņas. Mūs izglītos kompozīcijā un krāsu paletē, kā arī iemācīs darināt putnus, rozes un taurentiņus, kas greznos apsveikuma kartiņas.

 

4.augustā “Esplanādē 2014”:

13:00 - 15:00

- Radīsim un dāvināsim viens otram brīnumainas kartiņas kopā ar  "Ideju dizains" meistariem - kartiņas izgreznosim ar putniem, rozēm un taureņiem;

- Kā radīt mākslu ar ogles gabaliņu izmēģināsim kopā ar mākslinieci Kristīni Boļšedvorovu;

- Pasteļosim, marķierosim un gleznosim košākās šīs vasaras sajūtas un spilgtākos notikumus kopā ar Mākslas studiju "O".

15:00 - 17:00

- Gleznosim ar vati, seijiņas pārvērtīsim mākslas darbos kopā ar Bērnu atpūtas un attīstības centrs "Sapņu Rūķis LV";

- Leksim klasītes brīvbrīžos!

- Pirkstiņkrāsu, zīmogu, rullējamu atspiežamo gleznu veidošana kopā ar Latvijas laikmetīgās mākslas centru

- Uz papīra radīsim Rīgas siluetus kopā ar mākslinieku veikalu "Zīmulis un ota";

- Izdaiļot krāšņās krāsās un zīmējumos nadziņus mums palīdzēs "Starptautiskā manikīra studija".

Šajā svētdienā mūsu brīnišķīgie palīgi:

- Apsveikuma kartiņu izgatavošanas - dizaina meistari "Ideju dizains";

Reklāma
Reklāma

- Bērnu atpūtas un attīstības centrs "Sapņu Rūķis LV";

- Latvijas laikmetīgās mākslas centrs;

- māksliniece Kristīne Boļšedvorova;

Mākslas studija "O";

- "Starptautiskā manikīra studija";

- krāšņo bērnu mēbeļu radītāji www.woodygoody.lv;

- mākslinieku veikals "Zīmulis un ota";

- Prieka Bikses.

 

Nākamajā svētdienā - 11.augustā:

11.08. plkst. 16:00 – 18:00 Svešvalodu diena. Ieklausīsimies dažādu tautu valodās. Lai vairāk aizraujoši – bērniem notiks jogas nodarbība indiešu meistara vadībā!

 

Par radoši informatīvo telpu “Esplanāde 2014”

“Eiropas kultūras galvaspilsēta Rīga 2014” ietvaros Esplanādes parkā atklāta radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014, kas darbosies līdz pat septembra vidum un kalpos gan kā informācijas centrs par Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā gaidāmajiem pasākumiem, gan kā kultūras pasākumu platforma visdažādāko mākslas žanru pārstāvjiem. Mums, ģimeņu organizācijai mammamuntetiem.lv, "Fonds Mammām un Tētiem", uzticēts ik svētdienu ģiemenēm organizēt aizraujošas radošās darbnīcas.

 

Par ģimeņu organizāciju mammamuntetiem.lv un “FondsMammām un Tētiem”. 

Ģimeņu organizācija mammauntetiem.lv sākotnēji radās kā portāls vecākiem – tas jau piekto gadu stabili atrodas Latvijā 20 apmeklētāko interneta vietņu vidū. Taču laika gaitā, realizējot daudzveidīgus sociālus projektus, portāla mammamuntetiem.lv redakcijas cilvēki nolēma dibināt arī savu nevalstisko organizāciju – nodibinājumu “Fonds Mammām un Tētiem”, tādējādi kļūstot par ietekmīgu ģimeņu organizāciju. Nodibinājums savu realizēto projektu dēļ ir jau saņēmis sabiedriskā labuma statusu. Ģimeņu organizācijas mammamuntetiem.lv, “Fonds Mammām un Tētiem” galvenie darbības virzieni ir portāla mammamuntetiem.lv veidošana, izglītojošu, sociālu kampaņu organizēšana, izglītojošu un radošu nodarbību un pasākumu organizēšana, vadīšana (gan bērniem, gan pieaugušajiem; pasākumi parasti apmeklējami bez maksas), izglītojošu un izklaidējošu grāmatu un bukletu izdošana. 


Svarīgi! Visas darbnīcas ir bez maksas!

Pavadīsim kopā lieliskāko vasaru pilsētā!