Siguldas pilsdrupu estrādē ģimenes aicinātas uz koncertu "Mūsu mammai un tētim"

XXI Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku gaitā, 3.augustā plkst.15 Siguldas pilsdrupu estrādē, ģimenes laipni aicinātas uz koncertu "Mūsu mammai un tētim", informē svētku organizatori. 

Knīpas un knauķi kopā ar pieaugušajiem izdzīvos īstu ģimeni koncertā  Mūsu mammai un tētim.

FOTO: Mārcis Baltskars, http://www.baltskars.lv/

"Knīpas un knauķi" kopā ar pieaugušajiem izdzīvos īstu ģimeni koncertā " Mūsu mammai un tētim".

 

Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālā studija "Knīpas un Knauķi" savas jau vairāk nekā 40 gadu darbības filozofijas pamatā vienmēr turējuši godā ģimeniskas vērtības, prasmi saprasties savstarpējā cieņā un mīlestībā, tāpēc nav nejaušība, ka koncertuzvedums "Mūsu mammai un tētim" veidots, balstoties tieši uz šādām vērtībām. 

 

Koncertizrādē skanēs komponista Andra Sējāna dziesmas ar Ineses Zanderes un latviešu tautas dziesmu vārdiem un komponista Jāņa Ķirša dziesmas ar Aspazijas, Raiņa, Māras Cielēnas, Māra Čaklā vārdiem, kas, sakārtotas režisores Lailas Kirmuškas stāstā, ļaus piedzīvot dažādu izjūtu gammu kādas ģimenes dzīvē.

 

Ģimenē dzīvo mamma, tētis un bērni - gan vecākais brālis un māsa, gan jaunākie brālīši un māsiņas. Vai viņiem pietiek laika veltīt viens otram uzmanību, vai pietiek spējas sajust un sadzirdēt vienam otru, tepat blakus? Kaut šķietami katram ģimenes loceklim ir atšķirīgas "aktuālās dzīves tēmas" - mazākajiem savi prieki un bēdas, lielākajiem savi sapņi un pārdomas, svarīgi ir sajust un apzināties savas ģimenes spēku savstarpējā mīlestībā, cieņā un gādībā visa mūža garumā. Vai mums pašiem tas izdodas?

Reklāma
Reklāma

 

Ģimeniski muzikālu brīvdienu piedzīvos: solisti Nauris Indzeris (tētis), Sanita Sējāne (mamma), Daumants Kalniņš (vecākais brālis), Laura Štoma (vecākā māsa) un mazākie brāļi un māsas – RLB bērnu vokālās studijas "Knīpas un Knauķi" dziedātāji. 

 

Koncertuzveduma instrumentālās grupas dalībnieki: Andris Sējāns (tautiņinstrumenti), Leons Sējāns (ģitāra), Roberts Rasa (basģitāra), Anrijs Grinbergs (bungas), Dagnija Tuča (blokflauta), Ieva Šablovska (arfa). Bērnu vokālās studijas „Knīpas un Knauķi” vadītājas: Edīte Putniņa, Jonita Štoma, Sanita Sējāne.