Saldējuma gatavošanas darbnīcas ģimenēm - bez maksas. Svētdien atkal tiekamies Esplanādē!

Vai Tu zini, kā pagatavot mājas apstākļos saldējumu? Jau šo svētdien, veldzējoties ar paša gatavotu saldējumu, vērosim ainiņas no senajiem laikiem – pielaikosim senos tērpus, aplūkosim rokdarbus un saimniecības rīkus, izzināsim senās gudrības kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" kopā ar mammamuntetiem.lv.

Mielosimies ar saldējumu :) Foto: Aigars Hibneris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mielosimies ar saldējumu :) Foto: Aigars Hibneris

Arī šo svētdien, 21.jūlijā plkst. 13:00 - 17:00, ģimenes organizācija mammamuntetiem.lv, "Fonds Mammām un Tētiem" rīko "Ģimenes dienas"  radoši informatīvajā kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014".

Cik daudz Tu zini par saldējuma gatavošanu mājās? Vai esi kādreiz mēģinājis pagatavot īstu saldējumu? Jā, protams! Ieliec sulu saldētavā un ir gatavs? Tomēr šoreiz plānā nav sulas saldējumu meistarstiķi, bet gan īstā - krējuma - saldējuma gatavošanas paraugdemonstrējumi! Pirmo reizi mēs parādīsim, kā to darīt, tomēr otrajā reizē būs jāatrāda savas jauniegūtās zināšanas!

Kad saldējums būs pagatavots, tad laiks būs pozitīvai improvizācijai no saldējuma līdz pat senajiem laikiem. Kā tas notiks? Visa ģimene varēs piedalīties improvizācijas teātrī, kas jūs aizvedīs atpakaļ laikā, kur paraudzīsimies, kādi savulaik bija darbarīki, piemērīsim senos tērpus un uztaisīsim fotosesiju.  Stāsti no saldējuma līdz pat senajām gudrībām!

 

21.jūlijā “Esplanādē 2014”:

13:00 - 17:00 Mācīsimies pagatavot saldējumu. Mūsu lielie palīgi - Rīgas Tehniskās universitātes studenti;

14:00 - 16:00 Ļausim vaļu improvizācijai, mācīsimies būt par brīvdomātājiem - aktieriem kopā ar Dejas teātra kompānija "Stars' Well";

15:00 - 17:00 Ceļojam laikā - pavērosim ainiņas no senajiem laikiem,  izzināsim seno laiku gudrības, mērīsim tērpus, kā arī aplūkosim senos darbarīkus. Iejusties sendienās mums palīdzēs "Rekonstrukcijas un eksperimentālās arheoloģijas grupa Senzeme".

 

Šajā svētdienā mūsu fantastiskie palīgi:

-Rīgas Tehniskās universitātes studenti;

-Dejas teātra kompānija " Stars' Well";

-"Rekonstrukcijas un eksperimentālās arheoloģijas grupa Senzeme";

- krāšņo bērnu mēbeļu radītāji www.woodygoody.lv;

- mākslinieku veikals "Zīmulis un ota";

- Prieka Bikses.

Reklāma
Reklāma

 

Pagājušajā svētdienā, 14.jūlijā, kopā ar ģimeņu organizāciju mammamuntetiem.lv ikviens varēja iemācījāmies izvilināt mūziku no tualetes papīra rullīša, sapīt brīnumainus laimes un mūzikas instrumentus no jūras meldriem, papīra šķīvjus pārvērst bungās, izveidot figūras no māla, kā arī izdancoties un iztrakoties.

Skaties, kā mums gāja pagājušajā svētdienā!

 

 

Nākamajā svētdienā - 28.jūlijā:

13:00 – 17:00 Princešu un pirātu trakulības. Darināsim rotaslietas, kroņus un zobenus. Gatavosim gardas trifeles princesēm un spēka braunijus pirātiem!

Par radoši informatīvo telpu “Esplanāde 2014”
“Eiropas kultūras galvaspilsēta Rīga 2014” ietvaros Esplanādes parkā atklāta radoši informatīvā telpa “Esplanāde 2014”, kas darbosies līdz pat septembra vidum un kalpos gan kā informācijas centrs par Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā gaidāmajiem pasākumiem, gan kā kultūras pasākumu platforma visdažādāko mākslas žanru pārstāvjiem. Mums, ģimeņu organizācijai mammamuntetiem.lv, "Fonds Mammām un Tētiem", uzticēts ik svētdienu ģiemenēm organizēt aizraujošas radošās darbnīcas.

Par ģimeņu organizāciju mammamuntetiem.lv un “FondsMammām un Tētiem”. 

Ģimeņu organizācija mammauntetiem.lv sākotnēji radās kā portāls vecākiem – tas jau piekto gadu stabili atrodas Latvijā 20 apmeklētāko interneta vietņu vidū. Taču laika gaitā, realizējot daudzveidīgus sociālus projektus, portāla mammamuntetiem.lv redakcijas cilvēki nolēma dibināt arī savu nevalstisko organizāciju – nodibinājumu “Fonds Mammām un Tētiem”, tādējādi kļūstot par ietekmīgu ģimeņu organizāciju. Nodibinājums savu realizēto projektu dēļ ir jau saņēmis sabiedriskā labuma statusu. Ģimeņu organizācijas mammamuntetiem.lv, “Fonds Mammām un Tētiem” galvenie darbības virzieni ir portāla mammamuntetiem.lv veidošana, izglītojošu, sociālu kampaņu organizēšana, izglītojošu un radošu nodarbību un pasākumu organizēšana, vadīšana (gan bērniem, gan pieaugušajiem; pasākumi parasti apmeklējami bez maksas), izglītojošu un izklaidējošu grāmatu un bukletu izdošana. 


Svarīgi! Visas darbnīcas ir bez maksas!

Pavadīsim kopā lieliskāko vasaru pilsētā!