Ja šodien esat Rīgā, ar bērniem nāciet uz mūzikas instrumentu un māla darbnīcām - tās bez maksas!

Kā no ķemmes izvilināt mūziku, kā papīra šķīvīti pārvērst bungās, kā to visu salikt kopā skaņdarbā - šo svētdien, 14.jūlijā, kopā ar bērniem to varēsi apgūt un redzēt mammamuntetiem.lv radoši brīvdomīgajās darbnīcās kultūras vasarnīcā "Esplanādē 2014". Būs arī māla veidošanas darbnīcas un "dzīvā" mūzika!

Svētdien mācīsimies spēlēt uz ķemmes (to ierādīs mūziķis Andis Retējums), veidosim mūzikas instrumentus no visdažādākajiem materiāliem un veidosim māla priekšmetus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svētdien mācīsimies spēlēt uz ķemmes (to ierādīs mūziķis Andis Retējums), veidosim mūzikas instrumentus no visdažādākajiem materiāliem un veidosim māla priekšmetus.

 

Svētdien, 14. jūlijā, no plkst. 13:00 līdz 15:00 mēs, ģimeņu organizācija mammamuntetiem.lv, atkal būsim Esplanādes parkā!

Kultūras vasarnīcā radīt mākslu varēs gan bērni, gan viņu vecāki - šoreiz māksla taps no māla, meldriem, riekstu čaumalām un visdažādākiem sadzīves priekšmetiem, kas otru dzīvi sāks mūzikas instrumentu veidolā. Kopā arī dziedāsim, dancosim un, liekot lietā pašu gatavotos mūzikas inztrumentus, izveidosim improvizētu kultūras vasarnīcas “Espanādes 2014” ģimenes dienas orķestri!

 

Ģitāra no olīveļļas bundžas?! Jā, šādus brīnumus varēsi skatīt Esplanādē!

http://www.youtube.com/watch?v=Ng7mJjVZhO4

“Eiropas kultūras galvaspilsēta Rīga 2014” organizētajā kultūras vasarnīcā "Esplanādē 2014" mēs, ģimeņu organizācija mammamuntetiem.lv, "Fonds Mammām un Tētiem", visas vasaras garumā svētdienās kūrējam un kūrēsim radošas un izklaidējošas darbnīcas bērniem, tāpēc - laipni gaidīti ciemos!

 

14.jūlijā “Esplanādē 2014”:
13:00 – 14:00 Dziedāsim, dejosim un iesim rotaļās folkloras kluba "Kukuragā" mūzikas un dziesmu pavadībā. Iemācīsimies arī interesantus faktus par folkloru;

13:00 – 15:00 Kā lielie, tā mazie apgūs, kā izgatavot brīnišķi skanošus mūzikas instrumentus no vienreizlietojamajiem šķīvjiem, kastītēm, koka dēlīšiem, bundžām, meldriem, riekstu čaumalām. Iemācīsimies arī, kā par mūzikas instrumentu pārvērst ķemmi! Keramikas darbnīcā veidosim radošus mākslas darbus.


Šajā svētdienā mūsu fantastiskie palīgi:

Reklāma
Reklāma

- Rīgas Bērnu folkloras klubs "Kukuragā";

- Tehniskās jaunrades nams “Annas 2” Keramikas darbnīca un vadītāja Anda Laukevica;

- mūziķis Andris Retējums no Miera ielas republikas bodītes “Ella Pella” (viņš gatavo brīnumainas ģitāras no stieplēm un bundžām!);

- “ORFF” mūzikas studija bērniem;

- mūzikas instrumentu veidošanas meistare Ineta Vevere;

- krāšņo bērnu mēbeļu radītāji www.woodygoody.lv;

- mākslinieku veikals "Zīmulis un ota".
 

Nākamajā svētdienā - 21.jūlijā:

13:00-17:00 - mācīsim gatavot saldējumu! Un ikviens varēs vērot ainiņas no senajiem laikiem – pielaikosim senos tērpus, aplūkosim rokdarbus un saimniecības rīkus, izzināsim senās gudrības.


kultūras galvaspilsēta, mammamuntetiem.lv
Par radoši informatīvo telpu “Esplanāde 2014”
“Eiropas kultūras galvaspilsēta Rīga 2014” ietvaros Esplanādes parkā atklāta radoši informatīvā telpa “Esplanāde 2014”, kas darbosies līdz pat septembra vidum un kalpos gan kā informācijas centrs par Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā gaidāmajiem pasākumiem, gan kā kultūras pasākumu platforma visdažādāko mākslas žanru pārstāvjiem. Mums, ģimeņu organizācijai mammamuntetiem.lv, "Fonds Mammām un Tētiem", uzticēts ik svētdienu ģiemenēm organizēt aizraujošas radošās darbnīcas.



Svarīgi! Visas darbnīcas ir bez maksas!

Pavadīsim kopā lieliskāko vasaru pilsētā!