Jautrības lugas „Bitīt rožu dārziņā” pirmie meldiņi dikti patīk klausītājiem

Vēl tikai dažas nedēļas šķir skatītājus no jaunās muzikālās komēdijas jeb jautrības lugas ar dančiem, meldiņiem un rotaļām „BITĪT ROŽU DĀRZIŅĀ” pirmās izrādes, kas notiks 26.jūlijā Saulkrastu estrādē. Lai arī mēģinājumu process nesen kā iesācies, muzikālā materiāla pirmās dziesmas jau iekarojušas klausītāju simpātijas un radiostacijas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Izrādes pamatā likta Alunāna luga, kas tapusi 19. gadsimta beigās, un tās muzikālais ietērps attiecīgi arī veidots no pagājušā gadsimta sākuma populārajām un tautā zināmajām t.s. „galda dziesmām”, kā „Tumša naktī”, „Šalc zaļais mežs”, „Še, kur līgo priežu meži”, „Brūklenājs”, „Es zinu, ka kādreiz”, „Jaunība” un daudzas citas.

 

Dziesmu jauno aranžiju autors nu jau tradicionāli ceturto gadu pēc kārtas ir Atis Auzāns. „Es šīs dziesmas sauktu nevis par „galda”, bet par „tautas” dziesmām, jo tās zina visi. Un kā lai nereaģē kad „vēji lapās maigi čukst, sirds kā traka pukst””, smejas Atis.

„Ir vasara un atkal man ir iespēja likt straujāk pukstēt gan izrādes dalībnieku, gan skatītāju sirdīm. Tas ir azarts, atdot mūsdienīgam skanējumam dziesmas, kas ilgus gadus skanējušas „pagaldē””. 

Klausītāju vērtējumam nodotas trīs dziesmas: nezināmo autoru „Mans brūtgāns ir jātnieks”, Jolandas Suvorovas sniegumā un „Saule riet aiz kalna gala” aktieru Ērikas Eglijas un Mārtiņa Brūvera izpildījumā. Brāļu Laivinieku „Tumšā naktī”, ko iedziedājuši LN teātra aktieris Zigurds Neimanis ar Oranžā kora meitenēm jau iekļuvusi Latvija Radio 2 spēlētāko dziesmu TOPa 4. vietā.

 

Izrādes režisors Voldemāra Šoriņš, scenogrāfs Jānis Jansons, dramaturgs Kārlis Anitens pirmo reizi kā izrādes scenogrāfijas un kostīmu konsultants. Muzikālais producents Atis Auzāns un horeogrāfs Alberts Kivlenieks. „Bitīt rožu dārziņā” lomās iejutīsies Voldemārs Šoriņš, Akvelīna Līvmane, Jānis Skanis, Jolanda Suvorova, Zigurds Neimanis, Mārtiņš Brūveris, Ērika Eglija, Kārlis Anitens, Alberts Kivlenieks, Marta Līne, Kaspars Brūvelis, Sergejs Ivanovs, Artūrs Noviks un Oranžā kora meitenes – Olga Stupiņa, Anita Levša un Inta Ļaksa.

 

Izrāde tradicionāli būs skatāma deviņās pilsētās:

Reklāma
Reklāma

Saulkrastos (26.jūlijā),

Saldū (27.jūlijā),

Valmierā (2.augustā),

Alūksnē (3.augustā),

Bauskā (9.augustā),

Tukumā (10.augustā),

Madonā (17.augustā),

Ikšķilē (23.augustā),

Kuldīgā (24.augustā).

 

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas „Biļešu paradīze” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv, kā arī viesizrāžu norises vietās.

 

„Muzikālais teātris 7” vasaras brīvdabas izrādes iestudē jau devīto gadu pēc kārtas. „Vella kalpi”, „Robinsona dārgumi”, „Dāvana mūsdienu sievietei”, „Vienas vasaras ministrs”, „Septītās debesis”, „Tas trakais Bellacord šovs”, „Grēku kalna dēkaiņi”, „Teic, kur zeme skaistākā” kopā pulcējušas jau vairāk nekā 300 tūkstošus skatītāju, padarot „Muzikālo teātri 7” par nepārspētu līderi brīvdabas iestudējumu žanrā.