2. jūlijā notiks Latvijas čempionāts jūras burāšanā

Otrdien, 2.jūlijā, plkst.12.00 Andrejostā tiks atklāta 2013.gada Latvijas jūras burāšanas čempionāta regate. Paredzams, ka tajā startēs  40 - 50 jūras jahtas. Čempionātā piedalīsies arī jahtas no Igaunijas un Lietuvas, kas jūras burāšas klasē ir sasniegušas ievērojamus rezultātus. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Regatē jahtas sacentīsies vairākās distancēs. Pirmās dienas distance risināsies Daugavas lejtencē no  Andrejostas ziemeļu virzienā pie  jūras vārtiem ar nakstmājām Audas jahtklubā. Nākamajā dienā  regates dalībnieki sacentīsies garajā distancē Rīga – Mērsrags.  Trešās dienas regates maršruts vedīs no Mērsraga Rietumu virzienā  uz kūpināto zivju meku Roju. Savukārt noslēdzošās dienas distances būs Rojas tuvumā.

2.jūlijā, sākot no plkst. 10.00 līdz 12.00,  Rīgas iedzīvotāji Daugavā varēs vērot  jahtu gatavošanos startam. Sākot no plkst. 13.00, jahtas ieies jūrā caur Daugavgrīvas mola vārtiem.

 

„Pēdējos gados Latvijā sāk atdzimt burāšana kā sports, burāšana kā dzīvesveids Latvijā  kļūst arvien populārāka. Tas priecē visus burāšanas entuziastus un ļauj cerēt, ka šim veselīgajam sporta veidam pievērsīsies arī arvien vairāk jauniešu”, saka Latvijas Zēģelētāju Savienības valdes loceklis Valters Romans. Lai burātāji varētu cīnīties par labiem rezultātiem distancēs, ir nepieciešama fiziskā un emocionālā sagatavotība mainīgiem laika apstākļiem, vienota komandas darbība un prasme rīkoties ar modernām navigācijas sistēmām. 

Reklāma
Reklāma

Latvijas jūras burāšanas čempionātu organizē Latvijas Zēģelētāju Savienība, Jahtklubs Auda, Jahtklubs Roja, Jahtklubs Engure, Biedrība RA SAILING. Latvijas Atklātais Jūras Burāšans čempionāts var notikt, pateicoties pašu burātāju entuziasmam un iniciatīvai. 

Regates atbalstītāji - Rojas pilsētas dome.

Žurnālistus aicinām piedalīties regates atklāšanas ceremonijā, kā arī izbraukumā ar  mediju kuģi līdz starta līnijai kopā ar regates jahtām, lai vērotu regates komandu startu un sacensību norisi. Gaidīsim Jūs 2.jūlijā, sākot no plkst. 10.00, Andrejostas jahtklubā Eksporta ielā 1!