Šonedēļ Rīgā Puķu balle!

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā no 4.-7.jūlijam notiks šogad skaistākie dārza svētki ar vasras ziedu aromātu un krāsu košumu - Rīgas Puķu balle 2013.

Bez rozēm Puķu ballē droši vien neiztikt. Un tagad Botāniskajā dārzā sācies šo puķu karalieņu ziedēšanas laiks.

FOTO: Marika Eglīte

Bez rozēm Puķu ballē droši vien neiztikt. Un tagad Botāniskajā dārzā sācies šo puķu karalieņu ziedēšanas laiks.

 

Dziesmu svētku gaisotnē notiks koncerti un vainagu pīšana. Šogad ikviens balles dalībnieks aicināts radoši izpausties, darbojoties mākslinieku darbnīcās.

 

Balles laikā varēs aplūkot griezto ziedu izstādi, vasaras puķu un krāšņāko ziemciešu jaunumu izstādi, tiks noteikta Modes puķe 2013, varēs baudīt gardākās vasaras ogas, aplūkot floristu veidotās kompozīcijas - vides objektus, būs arī spāņu botāniķa Hosē Selestino Mutis darbu oriģinālu izstāde un gleznotāja Reiņa Liepas brīvdabas gleznas tapšana un atklāšana.  Būs arī puķu un stādu vasaras tirgus

 

Balles laikā varēs klausīties vairākus koncertus

- 5.jūlijs no plkst.20-23 - Latvijas Universitātes pūtēju orķestra un Siguldas pūtēju orķestra "Sidrabskaņas" saspēle vakara koncertā "Vasaras saulrietā"

-  4.-7.jūlijs - XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku koru draudzības dienas un vakara koncerti. Dziesmu svētku gājiena un Noslēguma koncerta tiešraide. Ieeja 7.jūlijā uz Noslēguma koncerta "Līgo" translāciju Botāniskajā dārzā - BEZ MAKSAS no plkst.18 -24 (vietu skaits ierobežots).

 

Nāc un mācies

- "Lielā vainagu pīšanas meistardarbnīca": pieredzējušu floristu vadībā iespēja jebkuram iemācīties pīt vainagus - tradicionālus, teiksmainus, greznus, lai godam piedalītos Dziesmu svētkos, kā arī iegūtu noderīgas prasmes.

- "Visi kopā rada mākslu": gleznotāju un cita veida vizuālās mākslas meistaru radošās performances ar iespēju līdzdarboties Puķu Balles apmeklētājiem

Reklāma
Reklāma

 

Nodarbes bērniem

- Radošās darbnīcas

- Izjādes ar poniju

- Lielā smilšukaste

- Ūdens rotaļas

 

Puķu balles darba laiks:

- 4. jūlijs: no plkst. 9 -19

- 5. jūlijs: no plkst.9 - 20; no plkst.20 -23 pūtēju orķestru koncerts ar zaļumballi "Vasaras saulrietā"

- 6. jūlijs: no plkst.9 - 19

- 7. jūlijs: no plkst.9 - 18; no plkst.18 ieeja bez maksas uz Dziesmu svētku Noslēguma koncerta translāciju

 

Ieejas maksa Puķu balIē- Ls 1,50 - skolēniem, Ls 2,00 - pensionāriem, studentiem, Ls 2,50 - pieaugušajiem.