Kur līgot 23. jūnijā? Pasākumu TOP 8

Ticējums stāsta, ka Jāņu naktī nedrīkst gulēt. Nav vienīgi vairs skaidri zināms, kāpēc. Drošības pēc izvēlies kādu pasākumu, kur šo nakti nolīgot, lai miegs nav ne prātā! 

Vai esi Jāņu naktī spēlējis golfu? Šogad tas ir iespējams...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai esi Jāņu naktī spēlējis golfu? Šogad tas ir iespējams...

Pirmais „Jāņu rītausmas golfa turnīrs”

Vasaras saulgriežu svinības ir piepildītas ar maģiju un rituāliem. Aktīvās atpūtas centrā „Reiņa trase” 23. jūnijā varēs gada īsāko nakti pavadīt gan tradicionālās  Līgo rotaļās, dančos un sarunās pie ugunskura, gan sportiskās aktivitātēs ar golfa elementiem un piedalīties „Jāņu rītausmas golfa turnīrā”.

Jau no plkst. 17:00 līgotāji klās svētku galdu, pīs svētku vainadziņus un gatavosies īpašajām Līgo nakts sportiskajām aktivitātēm, kuras sāksies plkst. 18:30. Jāņu bērniem būs iespēja savus spēkus izmēģināt dvieļu volejbolā, futbolgolfā un vairākās golfa disciplīnās, piemēram, čipošana ūdenī. Jāņu nakts kulminācijā ar dziesmām un dančiem tiks sagaidīts saules lēkts, kad tiks dots starts „Jāņu rītausmas golfa turnīram”. Uz Jāņu nakts gaidīšanu ir aicināts ikviens interesents. 

„Golfs Latvijā kļūst arvien populārāks, tādēļ arī golfa spēlētājiem nolēmām sarīkot īpašu vasaras saulgriežu sagaidīšanu ar golfa turnīru. Tā kā ir daudzi ticējumi par rasu Jāņu rītā, tad visiem būs iespēja gan nomazgāt muti, gan izvārtīties rasā, lai visu gadu būs skaisti un veseli,” stāsta Arta Bažovska, golfa kluba „Reinis” prezidente.

Jāņu bērniem, kuri pirms Jāņu nakts turnīra gribēs atgūt spēkus, iespējams rezervēt viesu nama numuriņus. 

 

Danči Jūrmalā

Pašā Zāļu vakarā 23. jūnijā koplīgošana paredzēta Mellužu estrādē, kur plkst. 22.00 sāksies Līgo vakars un Jānu nakts balle, kas saved kopā ne tikai apkārtējos mellužniekus, bet arī ļaudis no citiem Jūrmalas rajoniem un pat tālākām vietām. Par labu mūziku un lielisku noskaņojumu visas nakts garumā rūpēsies grupas "Apvedceļš" un "Tu La’ Mōrs". Jāņu nakts šeit būs īpaši jauka, jo pašvaldība pēdējos gados parūpējusies par estrādes un apkārtnes labiekārtojumu. No jauna izveidoti parka celiņi, bērnu rotaļu laukums, bet dīķī strūklaka izgaismojas dažādās krāsās.

 

Līgošana Liepājā

23. jūnijā pulksten 20:00 koncertestrādē "Pūt vējiņi" Līgo svētki Liepājā. 20:00 Jānis Jaunsudrabiņš „Jo pliks, jo traks”, komēdija 3 cēlienos bez starpbrīža. Darbojas Liepājas Jauniešu teātra studija un tautas deju ansamblis „Rucavietis”. Izrādes režisors Juris Ločmelis, scenogrāfe, kostīmu māksliniece – Dace Lanka. R.Paula mūzikas aranžijas veidojis Jānis Strazds, horeogrāfe - Sandra Blumbaha. Galvenajās lomās – Jānis – Jānis Ločmelis, Jete – Anna Elizabete Stūre, Berta Bute – Katrīna Feldmane vai Īrisa Dinķīte.

~22:00 Jāņuguns iedegšanas rituāls.

23:00 – 4:00 Līgo nakts balle ar grupu "Klaidonis". Groziņš ar Līgo mielastu jāņem līdzi. Jāņu alus un citi restorāna „Barons Bumbier’s” gardumi koncertdārza kafejnīcā. Biļetes „Biļešu paradīze” kasēs no 10. Jūnija.

 

Līgo nakts Rīgā

Rīgā 23. jūnijā jau tradicionāli līgotāji būs gaidīti 11. novembra krastmalā, kur pasākumā „Līgosim krastmalā!” darbosies pušķošanās un rotaļu sēta, kā arī divas skatuves, un iedzīvotāji varēs baudīt kultūras programmu ar Latvijas teātru aktieru piedalīšanos. Arī šogad, līdzīgi kā pērn, savu īpašo Līgo vakara koncertprogrammu ar populāru dziedātāju piedalīšanos sagatavojis Maestro Raimonds Pauls. Pasākuma apmeklētāji varēs lustēties, piedaloties rotaļās un aktivitātēs, sacenšoties, dziedot, dancojot un baudot Jāņu mielastu jau no plkst. 17.00 pēcpusdienā līdz pat rīta gaismai.
Jāņu svinēšana tautiskās noskaņās kā allaž būs arī Dzegužkalnā, kur kopā ar Jāņu māti un Jāņu tēvu, „Iļģiem”, „Auļiem”, „Rīgas Danču klubu” un citiem varēs iepazīt Līgo tradīcijas un rituālus. Gatavošanās svētkiem Dzegužkalna estrādē sāksies jau no pulksten 19.00 ar vainagu pīšanu un pušķošanos. Vainagus varēs gan nopīt radošajā darbnīcā līdz pulksten 22.00, gan arīdzan iegādāties vainagu tirdziņā.
Pulksten 20.00 svētkus ar bungām, taurēm, dūdām un līgotnēm ieskandinās Jāņu māte un Jāņu tēvs, bet pēc tam uz skatuves kāps atraktīvās liepājnieces “Atštaukas”, kuras ne tikai iepazīstinās ar Jāņu ticējumiem un parašām un aicinās iet rotaļās, bet arī apdziedās Jāņu māti un Jāņa tēvu, kā arī sanākušos rīdziniekus un Rīgas viesus.
Pulksten 22.00 svētku vadītāji pulcēs visus līgotājus uz goda apli un gājienu uz Jāņuguns iedegšanas rituālu pļaviņā. Tad pulksten 22.30 uz kopīgu sadziedāšanos estrādē aicinās Ilga Reizniece un postfolkloras grupa “Iļģi”, bet pulksten 23.00 sāksies lielā latviešu danču tūre, kurā visiem klātesošajiem dančus rādīs un mācīs Valdis Putniņš un “Rīgas Danču Kluba” jaunieši.
Pusnaktī Jāņu māte un Jāņu tēvs suminās visus klātesošos Jāņus un Līgas, bet pēc tam uz skatuves kāps un mundru prātu un garu uzturēt aicinās dūdu un bungu grupa “Auļi”.
No pulksten 2.00 jautrus dančus un skaistus valšus līdz pat saulēktam spēlēs kapela “Hāgenskalna muzikanti”. Labsajūtai visu pasākuma laiku no pulksten 19.00 līdz beigām darbosies arī lauku virtuve.
 

Populāri Latvijas aktieri aicina gada īsāko nakti pavadīt Saldus Kalnsētas parkā 

23. jūnijā plkst. 20.00 Saldus Kalnsētas parka estrādē norisināsies vērienīgs Līgo svētku lielkoncerts, kurā populāras teātra un kino dziesmas izpildīs Latvijas labāko teātru aktieri:

Olga Dreģe, Leons Krivāns, Mirdza Martinsone, Jānis Reinis, Baiba Indriksone, Juris Strenga, Sarmīte Rubule, Gints Andžāns u.c.

Līgo svētki ir laiks, kad izjūtam ne tikai dabas vilinošo smaržu, bet arī tās liego pieskārienu un  sniegto svētību,  tas ir laiks, kad ar visu krūti ieelpojam un uzņemam dabas enerģiju, tā ir nakts, kura bez dziesmām un dejām nav iedomājama, tieši tāpēc visi tiek aicināti gada īsāko nakti pavadīt līksmā Līgo svētku pasākumā -  Saldus Kalnsētas parka estrādē.

Reklāma
Reklāma

Līgo svētku lielkoncerts norisināsies divās daļās – pirmajā daļā mākslinieki izpildīs savas mīļākās dziesmas no populārām teātru izrādēm un kinofilmām, bet koncerta otrajā daļā Arvīda Platpera vadībā gaidāma dižena sadziedāšanās, kurā bez augstāk minētajiem aktieriem muzicēs arī brāļi Riči, māsas Legzdiņas un Ivo Fomins.  

Kopā ar Saldus apvienoto kori Arvīda Platpera virsvadībā „Ar Dievu meitenes”, „Ai, jel manu vieglu prātu”, „Sanāciet, sadziediet, sasadancojiet” varēs sadziedāt kopā ar Gintu Andžānu, Olgas Dreģe līdzi dziedāt aicinās „Vecpiebalgas ūdensrozes”, „Mīļie puiši, labie puiši”, Leons Krivāns „Jūra krāc un vēji pūš”, Mirdza Martinsone latgaliski sadziedās dziesmā „Auga, auga rūžeņa” brāļu Riču sniegumā „Lēnā vēsmiņa”, „Še, kur līgo priežu meži” , grupas „Čikāgas piecīši” populārā „Līgo dziesma”, kopā ar Baibu Indriksoni „Vella kalpu” dziesma un tas nebūt nav viss...

Pēc Līgo lielkoncerta sāksies lustīgā Līgo nakts zaļumballe kopā ar grupu „Dakota”, tiks iedegts ugunskurs un dejas varēs būt līdz rīta gaismai, interesentiem būs arī telšu vietas. 

"Dziedot , dejojot, smejot un priecājoties svinēsim Līgo vakaru visi kopā, šogad Saldus Kalnsētas parka estrādē!", aicina svētku vadītāji Katrīne Pasternaka un Juris Kalniņš.

 

Līgos arī Ventspilī

Pašā Līgo dienā, 23. jūnijā mazie un lielie ventspilnieki varēs ielīgot tradicionālajos pasākumos plkst. 12.00 Bērnu pilsētiņā, bet plkst. 15.00 Pārventas bērnu parkā „Fantāzija” pēcpusdienā „Ielīgosim Bērnu pilsētiņās”, ko vadīs IK „Artūrs Romanovs” no Rīgas, un darboties radošajās darbnīcās „Jāņu vainadziņš arī man” kopā ar Ventspils Mākslas skolas pedagoģēm Evu Kaufmani Lauss un Initu Dzalbi. Pasākumi, kā vienmēr, bezmaksas.

Bet 23. jūnija vakarā tiekamies Reņķa dārzā. Plkst. 20.00 sāksim svinības ar jaunas, Latvijā unikālas grupas „Sus dungo” Līgo vakara koncertu, bet plkst. 22.00 turpināsim lustes Jānu nakts zaļumballē ar grupu „Tumsas uguns” un DJ Lāci.

 

Guntis Skrastiņš kopā populāriem mūziķiem un dziedošajām ģimenēm Līgos Latgales sirdī - Rēzeknē

 

23. jūnijā plkst. 20.00 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā norisināsies vērienīgs Līgo svētku lielkoncerts, kura atklāšana uzticēta vietējiem - grupai „Galaktika” un Normundam Zušam ar Rēzeknes zaļo pakalnu kori. 

Visa koncerta garumā skatītājus gaidīs patīkami pārsteigumi, viens no tiem būs grupas „Dāmu pops” atgriešanās. Grupas dalībnieces ir gatavas pārsteigt ar krāšņiem priekšnesumiem un sievišķīgu šarmu, kā arī elegantiem un speciāli darinātiem tērpiem, visas ir lieliskā formā: enerģiskas, dzīvespriecīgas un katra bagāta ar savu uzkrāto dzīves pieredzi. Grupā notikušas izmaiņas – Olgai Rajeckai, Edītei Baušķeniecei un Ievai Akuraterei pievienojusies aktrise Raimonda Vazdika. „Dāmu pops” repertuārs paliek nemainīgs, tas ir tāpat kā labs vīns. Koncertā skanēs grupas skaļākie hīti „Varbūt rīt” un „Mīļākās puķes” kā arī Raimondas Vazdikas dziesma „Apsoli man neko”

 

Koncertā uz skatuves kāps arī 80 – to gadu populārais estrādes kvartets – „Eolika”, grupas izpildījumā varēs dzirdēt lielākos grāvējus - „Zemeņu lauks”,, „Tu smejies sapnī”, „Pasaule, pasaulīt” un citas. „Pomeranču vainadziņš”, Kas dzīvo tanī pusē”, „Tu nenāc man līdz”, „Trubadūrs” un citas komponista Imanta Kalniņa dziesmas izpildīts „Turaidas roze” 

Koncerta otrajā daļā visiem būs iespēja izdziedāties tautasdziesmas, ziņģes, kino un estrādes dziesmas, kuras pateicoties apvienotajiem mūziķu sastāviem iegūs jaunu skanējumu, tā būs varena sadziedāšanās ar Rēzeknes pilsētas un novada apvienoto kori, solistiem un publiku. Piemēram „Jancis rijā guļ”, „Stāv dzirnas zaļā ielejā”, „Augu nakti pogo lakstīgala” ar Rēzeknes koristiem izpildīs Ieva Akuratere.

Īpaši sirsnīga sadziedāšanās solās būt ar dziedošajām latgaļu saimēm – Puncuļiem, Tihovskiem, Laicāniem, Pavlovskām un Raģeļu – Zepu ģimeni.

Koncerts būs ļoti daudzveidīgs un paredzēts ikviena muzikālajai gaumei.

Pēc koncerta plkst. 23.00 sāksies lustīgā Līgo nakts zaļumballe, kas tradicionāli ilgs līdz rīta gaismai kopā ar Gunti Skrastiņu un grupu „No ½ vārda”.

 

Svētki pie jūras Saulkrastos

23.jūnijā no 22.00 Saulkrastu estrādē ikviens var izdejoties kopā ar grupu "Bellaccord" un DJ X. Ieeja sarīkojumos brīva.


Skaistus Līgo svētkus!