Ķīpsalā notiks vērienīgs deju konkurss "Magic Dance CUP"

Jau svētdien, 5. maijā, plkst. 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies pārsteigumiem bagāts deju konkurss „Magic Dance CUP”. Tajā piedalīsies ne tikai labākās deju grupas, bet arī spilgtākie pašmāju skatuves talanti. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvijas reperi, Latvijas hiphops.

Ar sava muzikālā kopdarba pirmatskaņojumu un slavenā horeogrāfa Fransisa Alehandro Kardoso (Francis Alejandro Cardoso) iestudētām dejām uz „Magic Dance CUP” skatuves uzstāsies mūziķi Pēteris Upelnieks un Dairis Muižnieks.

 

Mūziķis Pēteris Upelnieks, kas darbojas R’n’B mūzikas žanrā, piedalīsies ne tikai deju konkursā „Magic Dance CUP”, bet arī pārstāvēs Latviju starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā „Jaunais vilnis 2013”. Pēteris agrāk ir dziedājis grupā „PeR”, bet tagad lielākoties muzicē kopā ar Dairi Muižnieku, kurš ir viens no hiphopa apvienības „Kreisais Krasts” dibinātājiem un darbojas repa un hip-hop mūzikas žanros.

 

Pēteris ar mūziku ir saistīts jau no agras bērnības – tas viņam ir tikpat kā elpot vai staigāt, bet, izrādās, Dairis savā bērnībā nekad nebūtu iedomājies, ka viņa dzīve kādreiz būs tik cieši saistīta ar mūziku: „Savos tīņa gados sāku aizrauties ar hip-hop, sāku rakstīt tekstus, un tas arī pamazām ievilka mūzikas pasaulē. Mūzika man ir kā atslodze dvēselei.” Sadarbība starp abiem puišiem aizsākās, kad Dairis piedāvāja Pēterim kopā iedziedāt savas dziesmas, līdz pamazām tas ir izaudzis par kopīgu mūzikas rakstīšanu. „Mani aizrāva viņa balss un entuziasms, kas parādījās, kad viņš ķērās klāt pie mūzikas radīšanas,” par skatuves biedru stāsta Dairis. Abi mūziķi kā dzīves prioritāti atzīst mīlestību – gan pašam pret sevi, gan citiem. Iespējams, tieši vienādo uzskatu dēļ abi tik veiksmīgi spēj muzicēt kopā.

Dalība deju konkursā „Magic Dance CUP” izvērtusies visai neplānoti, bet ļoti veiksmīgi! Pēterim un Dairim tapa jauna dziesma, kuras videoklipa uzņemšanu puiši plānoja radošajā darbnīcā „Kofeīns.lv”. Radošās darbnīcas vadītāju Baibu Jēkabsoni dziesma tā aizrāva, ka tika uzburta ideja par kopīgu šovu deju konkursam – „Kofeīns.lv” dejotāji, abi mūziķi un slavenais horeogrāfs Fransiss Kardoso, kurš savulaik piedalījies tādos slavenos TV šovos kā „X-Factor” un „Britain's Got Talent” un izpelnījies žūrijas ovācijas. Fransiss ne tikai ir izstrādājis šo deju priekšnesumu, bet arī pats tajā piedalīsies. Uzstāšanās solās būt enerģijas pilna – uz skatuves valdīs disko ballīte uz skrituļslidām… Un šis būs Daira un Pētera jaunās dziesmas pirmatskaņojums! Kā saka Pēteris: „Mūzika, kas liks jūsu gurniem kustēties!” 

 

Par dejotprasmi Pēteris izsakās ar humoru: „Par dejošanu īsti to nosaukt nevar! Centīšos kustēties mūzikas ritmā – ceru, ka man sanāks.” Toties Dairis atklāj, ka bērnībā ir dejojis gan tautiskās dejas, gan sporta dejas. Par savu dzīves dzinuli Pēteris ir tiešs: „Ja cilvēks apstājas, viņš „mirst”. Lai labi justos, ir jādarbojas un jākustina sava enerģija katru dienu.” Gan Pēteris, gan Dairis atzīst, ka galvenais ir neapstāties un izzināt ko jaunu. Arī dalība deju konkursā abiem puišiem ir nopietns izaicinājums un pārbaudījums!

 

Vēro Pētera Upelnieka un Daira Muižnieka mākslinieciskās izpausmes radošajā darbnīcā „Kofeīns.lv”:

Reklāma
Reklāma

 

Visi konkursa dalībnieki cīnīsies par 6000 eiro lielu balvu fondu, jūras ceļojumu visai deju grupai no „TALLINK”, kā arī citām atbalstītāju sarūpētām balvām. Uzvarētājus noteiks žūrijas un skatītāju balsojums. 

 

Biļetes uz konkursa finālu var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – Ls 6,50 un Ls 5! ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS: pērkot biļeti Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, biļetes cena – Ls 5 un Ls 3! Ar konkursa biļeti bez maksas 5. maijā no plkst. 10.00 Ķīpsalā ir iespējams apmeklēt starptautisko dejas mākslas festivālu „Magic Dance Expo 2013”, kā arī vērot „Magic Dance CUP” pusfināla sacensības (sēdvietas netiek numurētas un norādītas), kas norisināsies no plkst. 12.00.

 

Jaunums! Uzrādot „Magic Dance CUP” biļeti, ikviens vairāku mēnešu garumā pēc konkursa varēs izmantot 10 īpašos piedāvājumus: magicdancecup.lv

 

Konkursa balvu fondu atbalsta: „TALLINK”, „BalticTaste.lv”, „Saldus Pārtikas kombināts”, „Rīgas Improvizācijas teātris”, „Ādažu čipsi”, ziedu salons „Brigita”, „Labās balvas”, „UnaStyle”, „MICA Bella”, „Siguldas ūdens”.

 

 

Vairāk par konkursu „Magic Dance CUP” mājaslapā: www.magicdancecup.lv