Aicina uz amatierteātru festivāla "Rīga spēlē teātri" noslēguma izrādēm

No 12. līdz 14. aprīlim VEF Kultūras pilī visi tiek aicināti uz amatierteātru festivāla „Rīga spēlē teātri” noslēguma izrādēm, kur savus labākos iestudējumus piedāvās gan skolēnu un studentu teātra studijas, gan Rīgas kultūras centru teātri.

Skats no Antona Čehova lugas Kaija, ko iestudējusi Rīgas Tehniskās universitātes teātra studija Spēle.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skats no Antona Čehova lugas "Kaija", ko iestudējusi Rīgas Tehniskās universitātes teātra studija "Spēle".

Ieeja festivāla noslēguma izrādēs ir bez maksas.

Festivāla noslēgumā varēs redzēt kopskaitā astoņas izrādes. Septiņas no tām festivāla norises laikā ieguvušas tiesības cīnīties par ceļojošo balvu „Lielais Toms”, kuru piešķir par gada veiksmīgāko un interesantāko iestudējumu žūrijas vērtējumā. Festivāla žūrijā ir eksperti gan no Lietuvas un Igaunijas, gan no Latvijas. Skatītājiem būs iespēja redzēt gan kustību izrādes, gan latviešu oriģināldramaturģiju, klasikas iestudējumus un izrādes par sabiedrībai aktuālām tēmām. Festivāla noslēgumā piedalīsies arī Latvijas Universitātes Studentu teātris ar 2003. gada festivāla labāko iestudējumu – Augusta Strindberga “Jūlijas jaunkundze”, kas vēl aizvien ir  teātra aktīvajā repertuārā.

Šogad festivālā tika piedāvāti 26 amatierteātru iestudējumi. Festivāla prioritāte šajā gadā ir latviešu oriģināldramaturģija, jo šogad atzīmējamas vairāku latviešu dižgaru – dzejnieku Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša, dramaturgu Rūdolfa Blaumaņa un Mārtiņā Zīverta jubilejas. Festivālā piedalījās Rīgas kultūras centru amatieru teātri, bērnu un jauniešu studijas, kā arī studentu teātri un kopskaitā tajā savu māksliniecisko meistarību demonstrēja vairāk nekā 300 aktieru.

Festivālu atbalsta Rīgas pašvaldība, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Informācija par noslēguma izrādēm un to norises laiku skatāma ŠEIT!

Reklāma
Reklāma