Rīgas skolēnu dāvana Latvijai, 95. gadadienu gaidot

17. aprīlī Rīgas Kongresu namā (Kr. Valdemāra ielā 5) ar koncertu „Es sākšu ceļu no sevis” Rīgas interešu izglītības audzēkņi ir sarūpējuši dāvanu Latvijai, gaidot tās 95. gadadienu.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Koncerts tiek gatavots kā uzvedums ar domu, ka caur kora mūziku, mūsdienu deju kustību, tautisko deju rakstiem un teatrālām intermēdijām katrs interešu izglītībā iesaistītais ir uzsācis savu izaugsmes ceļu. Koncerta sākums plkst.19.00.

Skatītāji Kongresu namā būs gaidīti jau no plkst.18.00, jo stundu līdz koncerta sākumam foajē muzicēs interešu izglītības vokālie un vokāli instrumentālie ansambļi,  un jau no 12. aprīļa būs aplūkojama Rīgas izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa „Kur saulīte rotājās” labāko darbu izstāde.

„Ideja par šādu koncertu radās, saprotot cik liela un būtiska ir interešu izglītības nozīme bērnu un jauniešu radošajā un personības izaugsmē. Mēs vēlējāmies, lai ikviens Rīgas un Latvijas iedzīvotājs uzzinātu, cik tālu jaunā paaudze ir gatava iet šo tautas tradīciju apzināšanas, kultūras mantojuma saglabāšanas un tālāknodošanas ceļu. Rīgā interešu izglītības piedāvājums ir plašs un pieejams ikvienam no četru līdz 25 gadu vecumam,” komentē Rīgas Interešu izglītības centra vadītāja, koncerta režisore Inga Cimiņa.

Kopā Rīgas interešu izglītības 315 koros dzied vairāk kā 10 tūkstoši bērni un jaunieši, vokālajos un vokāli instrumentālajos ansambļos muzicē gandrīz četri tūkstoši dalībnieku, 378 tautas deju kolektīvi pulcē teju piecus tūkstošus dejotāju un tikai par dažiem simtiem mazāks ir citu žanru deju kolektīvu dalībnieku skaits. Daudzi no šiem kolektīviem šovasar piedalīsies XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.
 
Koncertuzveduma koncepcija tiks izrunāta dzejnieka Imanta Ziedoņa sentencēs. Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt arī koncerta īpašo viesu - mūziķa Goran Gora (Jāņa Holšteina Upmaņa) un instrumentālās grupas Māra Vitkus, Jāņa Olekša un Mārtiņa Miļevska sniegumu.

Biļetes iespējams iegādāties SIA „Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās vai internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena no 1 līdz 3 latiem.

Koncertu atbalsta Rīgas dome, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Bērnu un jauniešu centru „Rīgas Skolēnu pils”, Rīgas Interešu izglītības metodisko centru un Tehniskās jaunrades namu „Annas 2”.
 

Reklāma
Reklāma