Brīvdienās Leļļu teātrī lieliskas izrādes un Lieldienu radošās darbnīcas

Sākoties skolēnu brīvdienām un sagaidot Lieldienas, Latvijas Leļļu teātris aicina bērnus ar vecākiem ne tikai apmeklēt teātra izrādes, bet arī ļauties radošam garam svētku meistardarbnīcās, kuras notiks 30. un 31. martā teātra foajē.

Teātra repertuārā pēc pārtraukuma atgriezusies arī spāņu režisora Plamena Dipčikova veidotā izrāde Pasaka par Rumpelrūķi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Teātra repertuārā pēc pārtraukuma atgriezusies arī spāņu režisora Plamena Dipčikova veidotā izrāde "Pasaka par Rumpelrūķi".

Brīvdienās skolas vecuma bērniem latviešu trupas repertuārā teātris iekļāvis pavisam nesen tapušo režisora Valda Pavlovska izrādi „Ronja – laupītāja meita”, kurā sastopami gan piedzīvojumi, laupītāji, teiksmaini radījumi un briesmas, gan tiek runāts par vecāku un bērnu savstarpēju uzticēšanos, piedošanu un patiesu draudzību. Izrādē redzamas gan Ilzes Vītoliņas oriģinālās koka un metāla lelles, gan paši aktieri īpašos tērpos. Šomēnes vienīgā izrāde skatāma vēl tikai 28.martā pl.18.30.


Teātra repertuārā pēc pārtraukuma atgriezusies arī spāņu režisora Plamena Dipčikova veidotā izrāde „Pasaka par Rumpelrūķi” (pēc brāļu Grimmu pasakas „Punduris” motīviem) - pamācošs un daudzu atziņu piepildīts stāsts par Rumpelrūķi, kurš palīdzēja kāda dzirnavnieka meitai, samaksā pieprasot visdārgāko...


Izrādē tāpat kā pasakā dzirnavnieka meitai izdodas izvairīties no pārsteidzīgā solījuma pildīšanas un tā, līdztekus ļoti interesantajam skatuviskajam un vizuālajam risinājumam, vedina uz dažādām pārdomām –
„Ja dzīvi varētu salīdzināt ar pavedienu, tad cilvēka dzīve ir kamols, kuru ritinot var uzzināt jebkura cilvēka dzīvi. Šī metaforiskā valoda ir izrādes esence. Visi personāži, ainavas un, galvenokārt, darbība „ir saistīti" ar pavedieniem un tie savienojas ekspresīvā skatuviskā attēlā... Aktieri šķetina stāsta pavedienu, atklājot dzirnavnieka meitas dzīvi. Kā iespējams savērpt sienu zelta diegos, kā solīja viņas tēvs? Kāda ir maksa par bagātību? (..) Kas ir dīvainais personāžs, kas uzrodas, lai palīdzētu? Kāds ir viņa vārds? Kur ir viņa slēptuve? Izmantojot unikālo skatuves formātu, ko apvienojoties rada vizuālā teātra elementi, objekti, ēnas un projekcijas, var gūt noteiktas atbildes uz iepriekšminētajiem jautājumiem. Un izrādes pamatdoma ir nepārprotama-neļaujiet svešām rokām ritināt savas dzīves pavedienu,” atklāj izrādes režisors Plamens Dipčikovs.


Izrādē piedalās piecas lelles – dzirnavnieks, dzirnavnieka meita jeb karaliene, karalis, princis, Rumpelrūķis, kā arī objektu lelle- prinča zirgs, kas veidots no pītiem groziem, un ēnu tēls- Nabadzība. Visus tēlus iedzīvina divi aktieri – Dana Lāce un Miķelis Žideļūns.

Reklāma
Reklāma


Izrāde, kas ir saistoša ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, skatāma 30.martā pl.11.00.
Domājot par mazākajiem skatītājiem, repertuārs papildināts ar jauku, Lieldienu sajūtām caurvītu izrādi „Pelīte Pīkstīte”. Tas ir jauks un saulains stāsts par pelīti Pīkstīti, tās ģimeni un draugiem dažādu paaudžu lasītājiem palikusi atmiņā kā viena no sirsnīgākajām bērnības grāmatām. Mazās, baltās, zinātkārās un drosmīgās pelītes atjautība un gaišums caurvij visus piedzīvojumus, zvēru raksturos ar smaidu saskatāmi vispārcilvēciski vaibsti, bet pats sižets stāsta par draudzības, izpalīdzības un darbaprieka nepārvērtējamo nozīmi. Pelītes Pīkstītes piedzīvojumus iedzīvina aktieri Dana Lāce, Audra Pētersone un Valdis Vanags. Izrādes režisors Pauls Anteins, bet mūziku sacerējis Boriss Rezņiks. Izrāde būs skatāma 27.martā pl.18.30.


Repertuārā iekļautas arī tādas izrādes kā „Pīļu namiņa noslēpums” (režisors Māris Koristins), jau iemīļotās „Divas Lotiņas” (režisors Ģirts Šolis) un nesen tapusī „Trakulīte sandalīte” (režisore Vija Blūzma).


Leļļu teātra krievu trupa skolēnu brīvdienās skatītājus priecēs ar jau zināmiem stāstiem – Vijas Blūzmas veidoto „Pasaku par zelta zivtiņu”, Vladimira Grigorjeva režisēto „Dakteri Aikāsāp”, Māra Koristina „Pīļu namiņa noslēpumu” un „Sarkangalvīti un vilku”.

Izglītības centra LIELDIENU RADOŠĀS MEISTARDARBNĪCAS teātra apmeklētājiem
30. martā no pl.14.00 līdz pl.16.30
31. martā no pl.13.00 līdz pl.16.30

Ieskaties: www.lelluteatris.lv