Ar Lieldienu tradīcijām atklās Berga Bazāra jauno tirgus sezonu

Ar spēcinoši pavasarīgiem saules stariem atgriežas pirmie gājputni. Arī zemnieks no Kurzemes, Zemgales un Vidzemes sarosījies ceļā uz Rīgu. Sestdien, 30.martā, svinot Lieldienu tradīcijas tiks atklāta nu jau astotā Berga Bazāra zemnieku tirdziņa sezona.

Šonedēļ atklās Berga Bazāra zemnieku tirdziņu sezonu. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šonedēļ atklās Berga Bazāra zemnieku tirdziņu sezonu. Publicitātes foto.

 

Šogad tirdziņš notiks biežāk, kas saistīts ar lielajiem Dziesmu un deju svētkiem un aktīvo kvartāla vasaras un rudens pasākumu programmu. Joprojām tirdziņā "uzsvars tiks likts" uz Latvijas mazo zemnieku un piemājas zemju īpašnieku izaudzēto produkciju, tostarp mājražojumiem - ievārījumiem, marinējumiem, savvaļas sēnēm, ogām un piena produktiem. Tāpat neiztrūkstoši katrā tirdziņā ir nopērkamas brīvdabā audzētu vistu un paipalu olas, gaļa, bioloģiskā jēra un liellopu gaļa un tās pārstrādes produkcija, kā arī daudzveidīgi Latvijas cūkgaļas un zivju kūpinājumi - desas, pastētes, konservi. Tirdziņš izceļas ar ievērojamu skaitu bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas daudzveidību - sertificēti augļi un dārzeņi, medus un marmelāde, sulas, gaļa un maizes produkti.

 

Vai zinājāt, ka Berga Bazārā zemnieks tirgo tiešā tirdzniecībā bez starpnieka uzcenojuma? Desmit lauku olas Vidzemes tirgū maksā 3 Ls, bet Berga Bazārā par 0,50 Ls lētāk! Taču vērtīgākais ir tirgotāja uzticamība un produkcijas kvalitāte, mammamuntetiem.lv uzsver Berga Bazāra biedrības direktore Kristiāna Skābarde.

Reklāma
Reklāma

 

Lieldienu tirdziņā, 30.martā, tiks svinētas folkloras tradīcijas. Birojnīcā notiks bērnu radošās darbnīcas, kurās ceps barankas, tiks dekorētas un ripinātas olas, bet no plkst.12 - 14 spēlēs un dancos Maskačkas spēlmaņi. Tirdziņa šefpavārs - Rihards Frīdenbergs Kalniņš kopā ar "Ecocatering" komandu turpat uz grila ceps iecienītos brieža un jaunlopa gaļas burgerus. Tirdziņš strādās no plkst.10 - 16.

 

Informācija par nākamiem tirgus datumiem (līdz jūlijam): 30.martā, 13.aprīlī, 27.aprīlī, 11.maijā, 25.maijā, 1.jūnijā, 8.jūnijā, 21.jūnijā. Darba laiks no plkst.10 - 16.