Rīgas Gospelkoris aicina uz Lieldienu noskaņu koncertu "He’s Alive"

Tieši 1. aprīlī – pavisam nopietni un bez jokiem – Rīgas Gospelkoris priecēs savus klausītājus ar Lieldienu noskaņās veidotu koncertu „He’s Alive”. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē plkst. 18.00 tiek mīļi aicināti visi draugi, domubiedri un atbalstītāji, kā arī tie, kuri gospel mūziku vēl nekad nav dzirdējuši. Programmā būs iespējams dzirdēt black gospel kompozīcijas angļu un latviešu valodā, tāpat klausītāji atpazīs arī populāras klasiskās mūzikas tēmas.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Kora skanējumu papildinās talantīgie instrumentālisti Norberts Skraucis (bass), Miķelis Vīte (bungas) un Dmitrijs Karpovs (taustiņi).


Rīgas Gospelkora dziedātāji regulāri iesaistās dažādās sabiedriski nozīmīgās aktivitātēs, un arī šis Lieldienu koncerts tiek veltīts kādam labam mērķim. Ieeja koncertā būs par ziedojumiem. Savāktie līdzekļi tiks dāvināti kora draugiem – biedrībai „Alisbetas sirds”, lai atbalstītu viņu darbu – palīdzētu vecākiem, kuri piedzīvojuši bērna zaudējumu. Biedrība dibināta 2012. gada 8.jūnijā ar mērķi sniegt emocionālu, garīgu, praktisku un finansiālu atbalstu vecākiem pēc bērna nāves neatkarīgi no atvases vai pašu vecāku vecuma.
Jānis Maslovskis, Rīgas Gospelkora vadītājs, stāsta: „Mēs korī esam kā liela ģimene un zinām, ka varam paļauties viens uz otru dažādās situācijās, tāpat arī zinām, ka kopā spējam paveikt daudz labas lietas. Tieši tāpēc šoreiz gribam ne tikai priecēt klausītājus, bet arī praktiski palīdzēt kādam, kam tas nepieciešams.”

Reklāma
Reklāma


Rīgas Gospelkoris aktīvi koncertē Latvijā, kā arī ceļo ārpus valsts robežām (tūres Vācijā, Norvēģijā, Kiprā, ASV). Kora izdotais DVD „Silver & Gold" ticis nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu Gada Balvai kategorijā „Labākais koncertieraksta video 2011". Kopā ar Amerikas un Lielbritānijas gospelmūzikas zvaigznēm Rīgas Gospelkoris organizē gospelmūzikas festivālu „Sing Gospel, Latvia!”, kas pērn jau trešo reizi veiksmīgi norisinājās Rīgā. Tāpat koris sadarbojies ar daudziem pašmāju mūziķiem, piemēram, Anmary, Jāni Stībeli, Arni Medni, Denisu Paškeviču, apvienību Z-kalns un citiem.