Latvijas Leļļu teātrī atraktīva izrāde vismazākajiem "Trakulīte sandalīte"

Leļļu teātrī tiek gaidīti vismazākie teātra apmeklētāji, jo pirmizrādi piedzīvos jautrā un sirsnīgā „Trakulīte sandalīte”. Māras Cielēnas asprātīgie dzejolīši pārtapuši iestudējumā, ar kuru bērni jau no divu gadu vecuma var sākt teātra iepazīšanu.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Režisores Vijas Blūzmas iestudējumā tapušas daudzas izrādes mazākajiem skatītājiem, tādēļ viņai labi pazīstama šī publika un tās intereses. Par iespēju komponēt izrādei sajūsmināts arī komponists Uģis Vītiņš:
„Šāda vecuma auditorija taču ir unikāla! Vēl "tīra" savā uztverē..., tādēļ man arī likās, ka vairāk jāpiedomā pie katras skaņas rakstura un izmantojamā instrumenta, „stāsta komponists, atklājot, ka gandrīz viss mūzikas materiāls ir iespēlēts ar "dzīvajiem" instrumentiem - klavierēm, ģitārām, perkusijām, vijolēm, sintezatoru un bērnu rotaļu metalofonu, tikai nedaudz to papildinot ar kompjūtera radītām skaņām.
„ Kā tas viss no malas izklausās, lai vērtē skatītāji.... Pats es jauko aktierdarbu vēl esmu redzējis tikai skices līmenī, un ar nepacietību gaidu, kad tas būs ar tērpiem un gaismām. Tiešām tas vienmēr ir fascinējošs brīdis! Un ļoti ceru, ka visas režisores brīnišķīgās idejas varēs arī īstenot tehniski un materiāli. Tas varētu izskatīties iespaidīgi, un bērni būs sajūsmā,” vērtē komponists.


Māras Cielēnas dzejoļi vēsta par bērniem un vecākiem pazīstamām ikdienas situācijām un rosina rotaļīgā veidā tik galā gan ar slapjiem cimdiem un pazaudētām šallēm, gan ar netīrām mutēm un citiem līdzīgiem gadījumiem. Tie veiksmīgi apvieno dzeju un sadzīvi. Tie ir īsi, viegli uztverami un emocionāli – ļoti piemēroti gan bērnu valodas attīstīšanai, gan priekšā lasīšanai pirms miega.

Izrādes radošā komanda:
Vija Blūzma – režisors
Anita Znutiņa - Šēve – māksliniece
Uģis Vītiņš – komponists
Aktieri: Dace Vītola un Edgars Kaufelds.
 

Tuvākās izrādes – 31. martā plkst. 11:00, 5. aprīlī plkst. 18:30, 21. aprīlī plkst. 11:00.

Ieskaties: www.lelluteatris.lv

Reklāma
Reklāma