21. februārī notiks bilingvālas nodarbības par Rūdolfu Blaumani

Šogad, atzīmējot Rūdolfa Blaumaņa 150. gadadienu, kas ir iekļauta arī UNESCO svinamo dienu kalendārā, un novērtējot rakstnieka bagāto literāro mantojumu, Krišjāņa Barona muzejs sadarbībā ar Izglītības un valodu centru „Mirte” pievienojas kampaņai „Trāpīt laikā!”, kuras ietvaros pēc UNESCO iniciatīvas 21. februārī pasaulē ik gadus tiek atzīmēta Starptautiskā dzimtās valodas diena, un organizē šī gada jubilāram veltītas bilingvālas nodarbības.

Foto: Rūdolfs Blaumanis 1908. gadā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Rūdolfs Blaumanis 1908. gadā.

Šo nodarbību mērķis ir gan populārajos, gan mazāk zināmajos Rūdolfa Blaumaņa darbos meklēt 21. gadsimta cilvēkam un sabiedrībai aktuālo tematiku un problēmjautājumus.

Nodarbību laikā notiks bilingvāli Rūdolfa Blaumaņa darbu lasījumi, iepazīstot labāko viņa darbu tulkotāju devumu, būs iespēja izzināt galvenos Rūdolfa Blaumaņa dzīves un daiļrades aspektus, noskatīties fragmentus no teātra izrādēm un filmām, kuras tapušas pēc Blaumaņa darbu motīviem, un piedalīties sarunā par izcilākajiem Blaumaņa varoņu atveidotājiem – Viju Artmani, Uldi Pūcīti, Eduardu Pāvulu, Gunāru Cilinski, Artūru Videnieku, Ģirtu Jakovļevu u.c.

Visi interesenti aicināti uz nodarbībām 21. februārī:
plkst. 8.00 – 9.00 Izglītības un valodu centrā „Mirte”, K. Barona ielā 5–6;
plkst. 18.00 – 19.00 Krišjāņa Barona muzejā, K. Barona ielā 5–3;
plkst. 19.30 – 20.30 Izglītības un valodu centrā „Mirte”, K. Barona ielā 5–6.

Uzziņas pa tālruni 29578847 (muzejs) un 2922171 („Mirte”).
 

Reklāma
Reklāma