SMALKĀS MEŽĢĪNĒS: dzejnieces Ivetas Ratinīkas autorvakars

13. februārī plkst. 18.00 Jāņa Akuratera muzejā, Pārdaugavā, Ojāra Vācieša ielā 6a notiks dzejnieces Ivetas Ratinīkas autorvakars.

Foto: dzejniece Iveta Ratinīka.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: dzejniece Iveta Ratinīka.

Valentīndienas priekšvakarā rakstniece piedāvās savu skatījumu uz dažādajām mīlestības izpausmēm un mīlestības ne vienmēr pastāvīgo dabu. Tā ir nozīmīga tēma Ivetas Ratinīkas dzejā, ko dzejniece ietērpj spilgtos, precīzos un nesaudzīgos tēlos, kurus caurvij pašas autores bagātīgā kultūras pieredze un latgaliskais temperaments.
Autorvakarā skanēs dzeja no 2011. gadā iznākušā krājuma „Rūgts” un jauni, vēl nepublicēti dzejoļi. Dzejniecei pievienosies ģitāriste Māra Kalniņa.

Iveta Ratinīka ir dzimusi 1978. gadā Rēzeknes rajonā, studējusi literatūrzinātni Rēzeknes augstskolā un LU filoloģijas doktorantūrā.
Kopš 1998. gada viņas dzejas publikācijas un raksti par dzeju atrodami dažādos laikrakstos, tostarp „Kultūras Forumā”, „Dienā”, „Neatkarīgajā Rīta Avīzē”, portālā „Satori” un citur.
2012. gadā Iveta Ratinīka par pirmo dzejas krājumu „Rūgts” nominēta Latvijas Literatūras Gada balvai kategorijā „Spilgtākā debija”. Lasījusi dzejas teorijas un kritikas kursu LU un Literārajā akadēmijā. Pašlaik strādā par latviešu valodas un literatūras skolotāju Āgenskalna Valsts ģimnāzijā.

Māra Kalniņa, kura dzejas lasījumus papildinās ar dziesmām par mīlestību, studē kultūras teoriju Latvijas Kultūras akadēmijā un regulāri uzstājas dažādās Rīgas kafejnīcās.

Ieeja brīva.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619934, 26703293 (Maira Valtere), vai e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv, kā arī mājas lapā http://www.memorialiemuzeji.lv

Reklāma
Reklāma