9. februārī Kalnciema kvartālā Meteņu tirdziņš

Šo sestdien, 9. februārī no 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš un nodarbes bērniem. Tirdziņā norisināsies Meteņu masku darināšana un būs iespēja doties rotaļās un uzdziedāt kopā ar folkloristiem. Darbosies arī sveču liešanas darbnīca un karuselis. Bet galerijā apskatāma Paula Pudža tēlniecības darbu izstāde „Metafiziskais reālisms”.

Tirdziņa laikā ikvienam būs iespēja nobaudīt karstu zupu. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tirdziņa laikā ikvienam būs iespēja nobaudīt karstu zupu. Publicitātes foto.

Tirdziņa atradīsiet vietējas izcelsmes sezonālu pārtiku no mājražotājiem, jau iecienītos lauku labumus un jaunus gardumus, kā arī amatnieku izstrādājumus. Šoreiz tirdziņā arī dažādi romantiski izstrādājumi, kas iepriecinās Valentīndienas svinētājus.
Kalnciema kvartāla galerijā no 8. februāra līdz 5. martam skatāma tēlnieka Paula Pudža personālizstāde „Metafiziskais reālisms”. Izstāde atvērta no otrdienas līdz sestdienai 12.00-22.00.

Apjomīgie ģipša tēli izstādē izkārtoti pa pāriem, tie it kā vēro viens otru, uzturot dialogu starp jautāto un atbildēto. Trīs pāri skatītāju vedina uz pārdomām par trim dvēseles stāvokļiem jeb trim saskares posmiem - vēlmju, kaisles un atkarības, kā arī atziņu posmu.
Pauls Pudžs: „Zināms, ka viss patiesais ir mūžsens, kā arī vienmēr bezgalīgi topošs. Vīrišķā un sievišķā noslēpums, kas gan veido, gan grauj, ir tas fundaments, uz kā bāzes viss veidojas mūsu realitātes teātrī. Kurā abi šie sākumi saspēlējas, rada domas un veic manipulācijas, liek gribēt attīstīties un reizēm arī liek uzzināt – kā ir zaudēt. Šī tēma ir allaž pateicīga, lai caur to atspoguļotu gan mākslu, gan visu to, kam nepieciešams kas vairāk nekā sadzīves pieredze. Izvēlējos to par savas tēlniecības darbu pamatu, lai paustu atziņas par to, kas ir pašpietiekams savā būtībā.”

Nākamais tirdziņš 23. februārī 10.00-16.00.


Sekojiet līdzi Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv, facebook.com/kalnciemaiela,

twitter.com/kalnciemaiela.

Reklāma
Reklāma