26. janvārī Kalnciema kvartālā tirdziņš, koncerts un izstāde

Šo sestdien, 26. janvārī no 10.00-16.00 Kalnciema kvartālā notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš, Pāvula Jurjāna mūzikas skolas audzēkņu koncerts un nodarbes bērniem. Bet galerijā apskatāma Artūra Kiršfelda plakātu izstāde.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Tirdziņa atradīsiet vietējas izcelsmes sezonālu pārtiku no mājražotājiem, jau iecienītos lauku labumus un jaunus gardumus. Plašā izvēlē arī dažādi adījumi, cepures un interesantas rotas. Janvāris ir arī laiks, kad varat aktīvi izmantot tirgus burvību un sarunāt savu īpašo cenu. Pagalmā kūpēs karstvīns un siltas pusdienas piedāvās iecienītais pavāra Riharda Frīdenberga Kalniņa uzņēmums "Eco Catering". Tirdziņa laikā darbosies arī karuselis un sveču darbnīca lieliem un maziem.



Pāvula Jurjāna mūzikas skolas audzēkņu koncerts notiks plkst. 12.00 Brūnās mājas zālē (Kalnciema 35), ieeja bez maksas. Koncertā dzirdēsiet stīgu instrumentus, akordeona spēli, koklētāju ansambli, kā arī audzēkņu kori. Mūsu draugi un kaimiņi Pāvula Jurjāna mūzikas skola, kas atrodas kādā no klusās Baložu ielas namiem Pārdaugavā, nosaukta komponista, diriģenta un dziedātāja Pāvula Jurjāna vārdā. Skola ir viena no lielākajām Latvijā (vairāk kā 500 audzēkņu), starp skolas absolventiem ir arī mūziķi, kas sniedz koncertus Kalnciema kvartāla vasaras brīvdabas koncertos.

Vēl līdz 6. februārim Kalnciema kvartāla galerijā apskatāma retrospektīva plakātu izstāde, kas veltīta mākslinieka Artūra Kiršfelda (1932) darbībai padomju gados. Eksponētie plakāti, kuriem raksturīga tīra, skaidra forma un izsmalcināts krāsu lietojums, tapuši laika periodā no 1957. līdz 1980. gadam; to tēmas aptver tūrismu, izstādes un teātra izrādes. Kiršfeldam ir scenogrāfa izglītība, savulaik viņš strādājis par māksliniecisko redaktoru izdevniecībā "Liesma", kā arī par mākslinieku un estētikas biroja vadītāju "Radiotehnikā" un citviet, tomēr galveno interesi saistījis tieši plakātu dizains. Retro plakātu vizuālā valoda un saturs nav zaudējis aktualitāti arī šodien, tie nereti ir iedvesmas avots mūsdienu grafikas dizainā.
Izstāde apskatāma no otrdienas līdz sestdienai 12.00-22.00.

Nākamie tirdziņi - 9. un 23. februārī 10.00-16.00.


Sekojiet Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv,

Reklāma
Reklāma

facebook.com/kalnciemaiela,

twitter.com/kalnciemaiela.