18. augusta Rīgas svētku programma Kalnciema kvartālā

Rīgas svētku ietvaros 18. augustā Kalnciema kvartālā (Kalnciema ielā 35) notiks DARI PATS! – IZGUDROJUMU FESTIVĀLS UN TIRDZIŅŠ (10.00 – 17.00 ) un Ielu mūzikas diena (14.00-23.00).

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izgudrojumu un eksperimentu festivāls “Dari pats!” ir pasākums visai ģimenei, kur darīt, radīt, mācīties un mācīt, izgudrot, domāt, būvēt, gatavot, spēlēt un būt iedvesmotam. „Dari pats!” ir iecerēts kā ikgadējs festivāls, kurā aicināti piedalīties visi, kas dara kaut ko interesantu un vēlās to parādīt vai iemācīt arī citiem. Festivāla mērķi ir veicināt sabiedrības izpratni par ilgtspējīgu dzīvesveidu, turpināt attīstīt „zaļo” domāšanu, radīt iespējas jaunu zināšanu ieguvei un pieredzes apmaiņai.


Vīnu veikala zālē būs skatāmas video filmas “8 brīnumlietas, ko latvieši joprojām dara”.  Astoņas brīnumlietas, kas iemūžinātas DVD, ir maizes cepšana Viļakas novadā, puzuru veidošana Jelgavā, lielo lakatu aušana Piebalgā, nēģu zveja Salacgrīvā, peterņu pīšana (no lina auklas pītas vīzes) Ludzā, seno mūzikas instrumentu izgatavošana Gaigalavā, vienkoču darināšana Līgatnē un cimdu adīšanas skola Rucavā.


Paralēli notiks tradicionālais zemnieku un amatnieku tirdziņš ar sezonāliem gardumiem un jauniem amatnieku izstrādājumiem (10.00-16.00). Uz brīvdabas skatuves  norisināsies Ielu mūzikas diena (14.00-23.00), kurā šoreiz aicināti uzstāties ielu muzikanti. Koncertu laikā būs pieejamas āra kafejnīcas un mini tirdziņš.
Izstāžu zālē apskatāma fotogrāfa Romana Korovina izstāde „Liesma groziņa formā”.


DARI PATS! Kalnciema kvartālā
18.08. Programma:
11.00-17.00 Mūzikas instrumentu darbnīca (vada Andis Retējums). Mūzikas instrumentu gatavošana no bundžām, kokiem, trubām un citām lietām, kā arī kopīgs koncerts. Vēlams paņemt līdzi tukšas bundžas vai tml. Dalība bez maksas. Notiek ārā.

11.00-16.30 Robotu darbnīca kopā ar RTU robotikas klubu. Džoulu zagļu gatavošana, kā arī būs mini sumo robotu un Lego Mindstorm robotiņu paraugdemonstrējumi. Vēlams paņemt līdzi tukšās AA vai AAA baterijas. Dalība bez maksas. Notiek Vīnu veikala zālē.

11.00-17.00 LNMM izbraukuma sietspiedes darbnīca „Klasika vienmēr modē!” kopā ar mākslinieci Diānu Dimzu-Dimmi. Varēs pagatavot individuālu un stilīgu apģērbu vai aksesuāru ar slavenāko latviešu meistaru mākslas darbu reprodukciju sietspiedes tehnikā. Šobrīd piedāvājumā ir Jaņa Rozentāla, Teodora Zaļkalna, Voldemāra Matveja, Romana Sutas, Niklāva Strunkes, Kārļa Padega, Gustava Kluča un Borisa Bērziņa darbu attēli. Līdzi jāņem: savs apģērba gabals vai aksesuārs no gluda dabīga auduma, ko apdrukāt. Dalības maksa: LVL 2,00. Notiek Izstāžu zālē.

13.00-15.00 „Mājas svētības” zaļā darbnīca. Dosim jaunu un zaļu dzīvi lietām, kuras nepavisam nav saistītas ar augiem - pārvērtīsim tās par neparastiem puķpodiem. Katrs dalībnieks tiks pie sava brīnumpodiņa ar paša stādītu zaļo draugu. Dalības maksa: LVL 1. Notiek ārā.

12.00-15.00 Grafikas darbnīca - ar papīru, krāsām, rullīšiem un klišeju materiālu pašu rokām tiks darināti mazi darbiņi kopā ar Ievu Helmūti. Dalības maksa: LVL 0.50-1.50. Notiek Vīnu veikala zālē.

11.00-16.00 Keramikas darbnīca kopā ar keramiķi Ievu Grasi. Dalības maksa: LVL 0.50. Notiek ārā.

Reklāma
Reklāma

10.00-17.00 Patversme Ulubele gaida ciemos un aicina • Fotogrāfēties kopā ar diviem sirsnīgiem rējējiem un mūsu fantastiskajiem Ullu un Belli. • Bērni, uzzīmējot vai atnesot zīmējumu ar savu Ulubeli, piedalīties konkursā.• Iegādāties Latvijas amatnieku darinātos unikālos Ulubeles suvenīrus.• Atnest dāvanas patversmē mītošajiem murrātājiem un rējējiem ( dzīvnieku gardumus, konservus, kaklasiksniņas, pavadiņas, siltas segas utt.).• Uzzināt, kā tikt pie lieliem maisiem suņu vilnas.• Iegūt informāciju par dzīvnieku labturību un kā palīdzēt nelaimē nonākušam mīlulim! Dalība bez maksas. Notiek ārā.

20.00-23.00 Astronomija un zvaigžņoto debesu vērošana kopā ar Tehniskās jaunrades namu Annas 2. Būs iespēja uzzināt, kā pareizi jāveic astronomiskie novērojumi un kā orientēties zvaigžņotajās debesīs. Iemācīsieties vieglāk atrodamos zvaigznājus, kā arī uzzināsiet par debess spīdekļu diennakts kustību. Tikko iegūtās zināšanas varēsiet nostiprināt, veicot praktiskus debess novērojumus gan ar teleskopu, gan bez tā.

20.00 - 21.00 Lekcija "Astronomiskie novērojumi"

21.00 - 22.00 Lekcija "Astronomiskie novērojumi"

22.00 - 23.00 Praktiskā novērošana. Dalība bez maksas. Notiek Vīnu veikala zālē un ārā.

14.00-17.00 Kino seansi “8 brīnumlietas, ko latvieši joprojām dara”. Videomateriāls veidots divās daļās – pirmā iepazīstina ar amatu meistariem viņu ierastajā ikdienas vidē, savukārt otrā parādīts, kā katram pašam apgūt konkrēto prasmi vai amatu. Bez maksas. Notiek Vīnu veikala zālē.



Bez tam dienas garumā Kalnciema kvartāla pagalmā notiks eksperimenti ar pārģērbšanos, sveču gatavošana, nozīmīšu darbnīca, dzimtas koka spēles, koka karošu grebšana, mistisko lampu izveide, papīra izgatavošana, iepazīšanās ar dažādiem izgudrojumiem un citi prieki.

Lai vieglāk atrastu sev interesējošo aktivitāti, droši jautā Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā-kafe (Kalnciema ielā 35)!
Sekojiet Kalnciema kvartāla programmai:
www.kalnciemaiela.lv,

facebook.com/kalnciemaiela,

twitter.com/kalnciemaiela.