"Romeo un Džuljeta" tiešraidē uz "Splendid Palace" lielā ekrāna

22. martā plkst. 21:15 kinoteātris "Splendid Palace" saviem skatītājiem piedāvā iespēju apmeklēt baletu "Romeo un Džuljeta" 3 cēlienos, tiešraidē no "Royal Opera House", Londona.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Romeo un Džuljeta bija pirmais Keneta Makmilana pilna garuma balets, un kopš tā pirmizrādes 1965. gadā, tas ir kļuvis par vienu no "Karaliskā baleta" atpazīstamākajiem darbiem, kurš ir populārs visā pasaulē.

Baleta sākumā, Makmilana pūļu ainas ir piesātinātas ar košumu un dzīvīgumu. Taču, tiklīdz Romeo un Džujeta satiekas, viss cits uz skatuves kļūst tikai par papildinājumu viņu stāstam. Šeit vērojamas trīs izcilas dejas divatā: satikšanās ballē, balkona aina un rīts pēc aprecēšanās, kuras meistarīgi atklāj naratīvu – jaunības kautrību un valdzinājumu; pārsteidzīgo atzīšanos mīlestībā un šķiršanās sāpes. Pēdējā aina kapenēs, deja divatā ar nedzīvu partneri, ir postoša. Nikolas Georgiadis ir perfekts mākslinieciskā vadītāja krēslā, radot Renesanses noskaņu, kas ir ideāls fons šim traģiskajam stāstam par nolemtajiem mīlniekiem.

Mūzikas autors: Sergejs Prokofjevs
Horeogrāfs: Kenets Makmilans

Lomās:
Romeo: Sergejs Poluņins
Džuljeta: Lorēna Katbertsone

Ieeja: 7.00 Ls; 9.00 Ls

Reklāma
Reklāma